DOPOLDNE NAJHUJE V ANKARANU, A PRIMORSKA ŠE NE MORE BITI MIRNA: Opozorilo pred zemeljskimi plazovi (FOTO)

Kronika

Predvsem nad severno polovico Slovenije se pojavljajo neurja z močnejšimi nalivi. Na Arsu so zaradi možnih obilnih padavin za to območje izdali opozorilo. V Geološkem zavodu Slovenije ob povečanih nalivih opozarjajo na možnost pojavljanja zemeljskih plazov.

Na geološkem zavodu opozarjajo, da je zaradi obilnejših padavin danes popoldan in proti večeru povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov v večjem delu Slovenije, predvsem na severozahodu, jugovzhodu, severovzhodu in osrednjem delu države. Verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov se bo povečala sorazmerno s količino padavin.

V zavodu opozarjajo prebivalce, naj bodo previdni pri morebitnem pojavljanju sprememb na tleh, objektih in pobočjih, še posebej pa naj bodo pozorni na pojavljanje svežih razpok, posedanje, zdrse zemljine in na površinsko zastajanje vode.

Dež bo čez dan postopno zajel vso državo, krajevna neurja pa bodo možna predvsem na Primorskem, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). Že dopoldne je bilo precej hudo v Ankaranu, kjer je sodeč po objavah na Facebooku močan veter z dreves odtrgal nekaj vej

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je ob 11.10 na Železniški cesti v občini Ankaran ležal pretrgan električni vodnik na cestišču. Delavci Elektro Primorske so vodnik odstranili. Ob 11.21 pa so na Jadranski cesti gasilci JZ GB Koper, odžagali in odstranili veje, ki so slonele na strehi objekta.

Odlomljene veje v ankaranskem kampu. Foto: Erika Esih

Okoli poldneva je neurje s točo že prizadelo Celje z okolico, poroča portal neurje.si, Uprava RS za zaščito in reševanje pa poroča o več intervencijah tudi na kraškem in notranjskem predelu

Današnja toča v okolici naselja Dole pri Šentjurju. Foto: Silvija Bogataj

Objavil/a Neurje.si dne Četrtek, 15. september 2022

Dopoldan je močno neurje zajelo občino Sežana, kjer je bilo poplavljenih več objektov in podrtih nekaj dreves, v Hrpeljah je močan veter poškodoval streho in panelno fasado na industrijskem objektu, na drugem industrijskem objektu in stanovanjski hiši pa je bila poškodovana streha. V Divači je močan veter podrl drevo, meteorna voda pa je poplavila industrijski objekt v poslovni coni Risnik ter trgovski objekt, klet večstanovanjskega objekta in stanovanjsko hišo v Postojni.

Ponovno je bilo pestro tudi v Trstu. V Ulici Svevo je voda povsem zalila cestišče, pa tudi del nakupovalnega centra Il Giulia. Poplavilo je tudi Miramarski drevored in podvoz v Barkovljah, močan veter pa je na tla rušil motorna kolesa, piše Primorski dnevnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  16 .09. 2022 ob  23: 36
-2
To more bit trdo kuhano jajce,al je z lupino?