ODZVALA SE JE MAMA DONČIĆA: "Grožnje ljudi, ki se hočejo okoristiti z mojim sinom, mi ne bodo prišle do živega"

Slovenija

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki igra za ekipo severnoameriške lige NBA Dallas Mavericks, je v torek vložil zahtevo pri ameriškem uradu za patente in blagovne znamke, s katero zahteva preklic registracije blagovne znamke Luka Doncic 7, ki je trenutno v lasti njegove matere Mirjam Poterbin, je prvi poročal ameriški novinar Marc Stein.

Slovenski košarkarski zvezdnik je v Združenih državah Amerike želel registrirati blagovno znamko LUKA DONCIC. Ameriški patentni urad USPTO je njegovo zahtevo predhodno zavrnil zaradi že obstoječe blagovne znamke Luka Doncic 7. To je leta 2018 ob sinovi privolitvi registrirala njegova mama Mirjam Poterbin, ki pa se ji ni želela odpovedati, navaja eden najbolje obveščenih ameriških novinarjev.

Uradni vlagatelj zahteve slovenskega košarkarja je njegovo podjetje Luka99 Inc., s katerim imajo sklenjene pogodbe vsa njegova partnerstva z blagovnimi znamkami. Z vložitvijo zahtevka želi Dončić pridobiti popoln nadzor nad blagovnimi znamkami, ki nosijo njegovo ime.

Kot izhaja iz slovenskih javnih evidenc (Ajpes), Mirjam Poterbin in direktor Boris Požeg poleg znamke Luka Doncic 7 upravljata še stran lukadoncic.com in imata v lasti ter tržita blagovno znamko LD77. Kot navaja Stein, Dončić s temi podjetji ni povezan.

BONUS VIDEO: Obrtniki obupani zaradi vrtoglavih cen elektrike; bodo prisiljeni v dvig cen?

"Vse, kar je napisano, prihaja s strani ljudi, ki so Luko obkrožili v zadnjih dveh letih in želijo popoln nadzor nad njegovim življenjem in kariero. Nočem prati umazanega perila v javnosti, sploh v času, ko mora biti Luka zbran in fokusiran na pomembne tekme, ki so pred njim. Od njegovega rojstva naprej mi je bilo vedno pomembno samo to, da je Luka srečen in da mu je omogočeno, da sledi svojim sanjam, kar je normalno za vsako mamo," je v odzivu za MMC zapisala Mirjam Poterbin.

"Grožnje ljudi, ki se hočejo okoristiti z mojim sinom, pa mi tudi tako, da pišejo takšne članke ob najmanj primernem času za Luko, ne bodo prišle do živega. Vedno bom in stojim za tem, da obvarujem svojega sina in od tega nikoli ne bom odstopala," je dodala.

Pred začetkom sezone 2021/22 je Dončić sicer razkril nov logotip, ki bo na vseh njegovih čevljih in oblačilih znamke Jordan in ki vključuje njegove začetnice (LD), številko dresa (77) in črko S, ki predstavlja njegovo domovino. Logotip je prikazan tudi v osrednjem krogu obeh igrišč, ki ju je Dončić septembra lani v sodelovanju z dobrodelnim oddelkom franšize videoiger NBA 2K prenovil v svoji domači Ljubljani, navaja Dnevnik.

Dončić trenutno nastopa s slovensko reprezentanco na evropskem košarkarskem prvenstvu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  07 .09. 2022 ob  17: 08
10
Prava mama. Luka Doncic je mentalno zaostal, je še mladoleten in potrebno je, da njegova mama skrbi za njegov denar. Že videno. Vse se je končalo kot katastrofa.