DONČIĆ POSTAL NAJBOLJE PLAČAN SLOVENSKI ŠPORTNIK VSEH ČASOV: V naslednjih petih letih bo zaslužil 176 milijonov evrov

Slovenija

Slovenski virtuoz Luka Dončić je danes dopoldan v hotelu Intercontinental v Ljubljani podpisal zgodovinsko pogodbo z Dallas Mavericks. Z njo je postal najbolje plačani slovenski športnik vseh časov, hkrati pa najmlajši v zgodovini lige NBA s takšno vsoto. V naslednjih petih letih bo zaslužil 207 milijonov dolarjev oziroma 176 milijonov evrov.

"Danes so se moje sanje uresničile. Košarka mi je v življenju dala ogromno in me popeljala na številne čudovite kraje. Počaščen in vznemirjen sem, da bom ostal v Dallasu kot del Mavericks," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal 22-letni Luka Dončić.

Po pravilih lige NBA bo Dončić v novi pogodbi užival šele od sezone 2022/23 dalje. Letos ga bo Dallas namreč plačal še po veljavni oziroma osnovni, ki jo je Ljubljančan kot novinec v tekmovanju podpisal pred tremi leti leti. Ta mu je v prvi sezoni prinesla 6,5 milijona dolarjev, v drugi 7,6, letos osem in naslednjo 10,1 milijona.

Po novi pogodbi od 2022/23 bo Dončić prvo sezono dobil 35,7 milijona, zadnjo, peto, do katere ima pravico igralec sam, 47,1 milijona oziroma v povprečju 41,4 milijona, poročajo različni ameriški mediji.

"Veliko je ljudi, ki so zaslužni, da so se danes uresničile sanje nekoč dečka, ki je želel igrati v ligi NBA. Zagotovo se moram v prvi vrsti zahvaliti svojemu managerju Enriqueju Villalobosu, pa seveda mojemu dekletu, očetu in mami. Danes sem res srečen," je med drugim dejal Dončić.

"Res gre za veliko vsoto denarja. Nisem še razmišljal, kako jo bom porabil, ali s čim se bom nagradil. Najprej moram dojeti, da je vse res," je dodal Dončić.

Novinarske konference oziroma podpisa pogodbe so se v Ljubljani udeležili lastnik kluba Mark Cuban, novi trener Dallasa Jason Kidd, svetovalec Dirk Nowitzki, generalni direktor Nico Harrison in njegov pomočnik Michael Finley. Delegacija kluba je v Slovenijo prispela v ponedeljek, da bi Dončiću predstavila novo pogodbo.

"To je zgodovinski dan za Dallas Mavericks. Del ekipe je postal igralec, za katerega smo vedeli, da je dober, nikoli pa si nismo mislili, da bo postal še toliko boljši. Podaljšanje pogodbe je šele nadaljevanje kariere bodočega člana hiše slavnih, za katerega sem prepričan, da nam bo prinesel veliko veselja in ponosa," je ob tem povedal Mark Cuban.

Marc Cuban in Luka Dončić. 

Dončić je minulo sezono v povprečju dosegal po 27,7 točke, 8 skokov in 8,6 podaje na tekmo, ob tem je 47,9-odstotno metal iz igre, 35-odstotno za tri. Dallas okoli Dončića želi zgraditi ekipo za osvojitev naslova. Klub se namreč ni prebil dlje od prvega kroga končnice, vse odkar je leta 2011 s Kiddom in Nowitzkim osvojil naslov prvaka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  11 .08. 2021 ob  08: 19
Bravo Dončić!!!!