Donacija sredstev ZD Nova Gorica za nakup defibrilatorja

Goriška

Vzajemna je zbrala del sredstev za nakup nujno potrebnega avtomatskega (AED) defibrilatorja za reševalno vozilo, ki ga potrebuje novogoriški zdravstveni dom. Gre za dragoceni aparat, ki rešuje življenja vsem, ki utrpijo nenadni zastoj srca.

Član uprave Vzajemne mag. Neven Cvitanović  in direktorica Vzajemnine poslovne enote Nova Gorica Tjaša Klavora sta Zdravstvenemu domu Nova Gorica predala ček v vrednosti 2.000 evrov, s katerimi je zavarovalnica prispevala del sredstev za nakup te prepotrebne naprave. Z njo bodo posamezniki, ki se bodo morda zaradi nenadnega zastoja srca znašli v življenjski stiski, prejeli hitrejšo pomoč.

Tjaša Klavora, direktorica novogoriške poslovne enote Vzajemne, je ob predaji povedala: "Vzajemnino poslanstvo je skrb za zdravo in kakovostno življenje ljudi. Tako tudi s tovrstnimi donacijami želimo prispevati h kakovostnejšemu zdravstvu pri nas. Pomembno je, da ne pozabimo na tiste v našem okolju, ki potrebujejo pomoč. Zato smo se odločili, da prisluhnemo potrebi novogoriškega zdravstvenega doma in prispevamo del sredstev za nakup avtomatskega defibrilatorja, ki pomembno povečuje stopnjo učinkovitosti oživljanja in rešuje življenja ljudi. Seveda upamo, da bo potrebe po tem čim manj. V Vzajemni se z različnimi aktivnostmi in projekti, ki jih podpiramo, trudimo spodbujati preventivno ravnanje in osveščati o pomenu zdravega načina življenja."

Deli novico: