DONACIJA SLAVNE PISATELJICE: 15 milijonov funtov za raziskave multiple skleroze

Svet

Britanska pisateljica JK Rowling bo univerzi v Edinburgu donirala 15,3 milijona funtov za raziskave kronične bolezni centralnega živčnega sistema multiple skleroze. Z donacijo želi pomagati bolnikom s to zahrbtno boleznijo. Sredstva bodo med drugim namenjena za nove centre klinike za nevrodegenerativne bolezni, ki nosi ime po avtoričini materi.

Za omenjeno kliniko je JK Rowling sredstva namenila že leta 2010. Edinburška Univerza je sicer raziskovalni center za multiplo sklerozo ustanovila leta 2007, piše britanski spletni časnik Independent.

Avtorica Harryja Potterja, katere mama je za multiplo sklerozo umrla pri 45 letih, je poudarila, da se ob nastanku klinike Anne Rowling ni zavedala, kakšen napredek bo institucija dosegla na področju raziskovanja nevrodegenerativnih bolezni.

JK je prejšnji teden presenetila tudi s tvitom z izjavo Harryja Potterja iz knjige Otrok prekletstva: "Včasih tema pride iz nepričakovane strani," s katerim je oboževalcem vrgla kost za špekulacije, da se bo morda lotila nadaljevanja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  16 .09. 2019 ob  13: 41
To je zelo lepa gesta od pisateljice, ne pa Richard Gere in Pau Gasol, ki mata en 100 milijonov dolarjev neto premoženja in drugi 65 milijonov dolarjev neto premoženja in hodita težit v Italijo naj sprejema begunce, seveda na stroške italijanskih davkoplačevalcev, onadva pa nista prispevala niti en euro. Ona dva si gresta delat promocijo na račun beguncev, nič ne prispevata in niti ne pomislita, da ima Italija 5 milijonov svojih revnih državljanov za katere mora poskrbeti.