DOMOV PRIŠLI Z ZMAGO: Koprčani utrdili mesto v zgornji polovici lestvice (VIDEO)

Koper

Rokometaši Kopra so v 15. krogu lige NLB v gosteh premagali mariborski Branik z 29:20 (13:8).

Koprski rokometaši so v štajerski prestolnici zanesljivo osvojili obe točki. V podrejenem položaju so bili le v uvodu tekme, v nadaljevanju pa so imeli vse vajeti igre v svojih rokah. Prvi del sezone bodo zavoljo bližnjega evropskega prvenstva v Avstriji ter na Švedskem in Norveškem "prezimili" v zgornji polovici lestvice, Mariborčani pa na predzadnjem mestu.

Mariborčani so povedli z 2:0, v šesti minuti pa prvič pogledali v hrbet tekmecev (3:4). Izbranci gostujočega trenerja Uroša Rapotca so v nadaljevanju dvoboja vselej bili za korak ali dva pred bledimi domačimi rokometaši. V 16. minuti so že vodili z 10:4, njihova prednost pa je v prvem polčasu vseskozi znašala od treh do šestih zadetkov.

Zadnjih nekaj minut tekme v Mariboru. Visoka zmaga naših fantov, 20 : 29 Forza Koper ???????? ???? ???? #zmagujemoskupaj

Posted by RD Koper on Saturday, December 21, 2019

Primorci so v drugem polčasu imeli popoln nadzor nad tekmeci, končni izid zgovorno priča o tem. V koprski ekipi je bil najbolj učinkovit Tilen Sokolič, v mariborski pa Andraž Velkavrh. Oba sta dosegla po šest golov.

Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju, koprska pa bo gostila velenjsko Gorenje. Obe tekmi bosta v soboto, 1. februarja 2020.


* Dvorana Tabor, sodnika: Brecelj in Deržek.
* Maribor Branik: Kljun, Planinšek, Zugan, Kocjančič, Sok 3, Hočevar, Jerenec 3, Miličević 3, Velkavrh 6 (3), Ranevski 4, Budja 1, Jerebie, Ferjan, Sivka.
* Koper: Štavar, Dobaj, Dolenc, Žagar 1, Avsec 1, Krečič 5 (1), Konjević 1, Postogna, Moljk 1, Smolnik 3, Sokolič 6, Guček 1, Marić 2, Makuc 1, Stopar 1 (1), Breznikar 4.
* Sedemmetrovke: Maribor Branik 3 (3), Koper 2 (2).
* Izključitve: Maribor Branik 8, Koper 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija