DOMOV PRINESLI POSEBNO PRIZNANJE: V Celju na ogled tudi mojstrovine Srednje tehniške šole Koper (FOTO)

Koper

Srednja tehniška šola Koper se je letos pridružila razstavljavcem na Mednarodnem obrtnem sejmu (MOS), ki je v Celju potekal od 14. do 18. septembra. Razstavni prostor so poimenovali STŠ-MOTO, razstavili pa so tri motocikle iz šolskega paviljona.

'Črna vdova' je predelava znanega Tomosovega motocikla APN 4 v t. i. chopper motocikel, ponaša se z ročnim menjalnikom v stilu motorjev iz dvajsetih let prejšnjega stoletja in z atraktivnim gotskim izgledom. 'Crossmatic' je v motocross dirkalnik predelan Tomosov model avtomatika A3, ki je primeren za doživetje edinstvene Tomosove enduro dirke, zato je nadvse priljubljen med ljubitelji starodobnikov, na ogled pa so v Celju postavili tudi sanitetno vozilo 'Colibri 03PS' iz leta 1957, ki je bilo v osnovi izdelano za potrebe jugoslovanske vojske in namenjeno sanitetnim oficirjem.

Srednja tehniška šola Koper je Slovensko Istro na največjem poslovno-sejemskem dogodku v Sloveniji uspešno predstavljala, saj je dobitnica Posebnega sejemskega priznanja 2022 "za celovito sejemsko predstavitev izdelkov in storitev ter zanimivo predstavitev polpretekle zgodovine prostora".

Za projekt razstavnega paviljona Tomosovih starodobnikov in prototipov je Srednja tehniška šola Koper že junija letos skupaj s Hidrio in Pokrajinskim arhivom Koper prejela priznanje za inovacijski izziv. Z inovativno umestitvijo razstavnega prostora v šolski okoliš dijakom predstavljajo polpreteklo zgodovino, da bodo, kot pravijo, "nanjo gledali s ponosom in iz nje črpali navdih za izboljšave ter nadaljnje novosti".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  22 .09. 2022 ob  19: 45
BRAVO,BRAVO BRAVO !