DOMAČINKO ŠOKIRAL POGLED NA SADOVNJAK: Nekateri si res privoščijo preveč!

Koper

Domačinka je na družbenem omrežju Facebook delila izkušnjo, ki jo je pustila odprtih ust in ... praznih košar. Sicer priznava, da tudi sama občasno to počne, a nekateri gredo res predaleč. "Rabutajte s pametjo," jim polaga na vest.

Prebivalka z Obale je z uporabniki Facebooka delila pripetljaj, ki se je zgodil pred dnevi in jo neprijetno presenetil, tiče se pa rabutanja. Kot priznava, tudi sama med sprehodom ali kolesarjenjem tu pa tam pobere kakšen kos sadja, običajno z vsaj na videz nikogaršnjih dreves, si pa s sadeži ne napolni žepov, kaj šele košar. A očitno nekateri počno ravno to.

Kot je nadaljevala, je nedavno skozi domače okno opazovala osebo, ki si je napolnila vrečo z njihovimi figami, pred par leti pa je bil nekdo še bolj drzen – izpraznil jim je celo njivo buč, odnesel jih je približno 100. Podobna situacija jo je doletela tudi pred dnevi.

"Prišla sem na njivo končno pripravljena, da bom delala sok, domov pa odnesla le zabojček za še kak dan," je razočarana. Nekdo je namreč pobral skoraj vse breskve, z dreves je tako izginilo okrog 20 do 25 kilogramov sadja.

"Rada bi vas vse prosila, ko že rabutate sadje in zelenjavo … si pač vzemite 'kak kilo', ne pustite pa lastnika brez pridelka," polaga na vest vsem, ki radi stegujejo roke po tujih vrtovih.

Podobne izkušnje so pod objavo delili tudi drugi uporabniki Facebooka. "Meni so tako na mojem vrtu marelice nabirali in sem jim rekla naj pustijo še meni kaj. Sploh me niso pogledali, nabirali so dalje, kot da me ni. Ne moreš verjeti!" je napisala ena izmed njih.

Mnogi pa ne razumejo, zakaj ljudje sploh to počnejo in se jim zdi nesprejemljivo s tujega drevesa vzeti tudi samo kak sadež ali dva. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Opazovalec |  06 .09. 2022 ob  21: 50
-3
A sedaj je sezona breskev....samo vprašam...?
Martin Kacur |  06 .09. 2022 ob  16: 44
-20
Dokler ni Janša prišel prišel na oblast tega ni bilo. Zdaj ko je demokracija je vse drugače. Pravi komunizem, vzameš kar ti rabi, ni važno čigavo je.
Miura |  06 .09. 2022 ob  16: 20
30
@manofsteel - BOLNIK!!!
vid |  06 .09. 2022 ob  15: 15
-2
Konec, se kaj?
ManofSteel |  06 .09. 2022 ob  14: 37
-41
400.000 Golobnjakovega gnezda misli, da si lahko prilasti vse! To je kruta realnost in temu je treba reč konec!!!