DOMAČINI V VLOGI INŠPEKTORJEV: Rižanski vodovod o puščanju na Škofijah

Koper

Da prebivalci obmorskih mest v tem izjemno sušnem obdobju za Slovensko Istro precej dosledno upoštevajo omejitve in varčno ravnajo s pitno vodo, pravijo tako inšpektorji Medobčinske uprave Istra kot tudi v Rižanskem vodovodu. Morda so ravno zato domačini veliko bolj pozorni na vsako neupravičeno rabo vode. Tako se je danes na družbenem omrežju Facebook razvila razprava, v kateri je bil Rižanski vodovod "obtožen", da se ne odziva v primeru puščanja vode na Škofijah.

"Na Škofijah veste že od včeraj, da imate potok pitne vode, ki gre v izgubo," se je s komentarjem pod našim člankom o pripeljani vodi v Cepke na Rižanski vodovod obrnila domačinka. Sledili so zgroženi odzivi drugih uporabnikov družbenega omrežja, ki so se strinjali, da je domnevno neodzivanje Rižanskega vodovoda nedopustno.

Za pojasnilo smo se obrnili na Rižanski vodovod Koper, kjer so potrdili, da so bili o puščanju na hišnem priključku na Škofijah obveščeni včeraj. "Ker lastnikov ni bilo doma, smo priključek zaprli in voda ne izteka več. Popravila se bomo lotili v kratkem," so zapisali.

Da je Rižanski vodovod določena intervencijska popravila na območju Spodnjih Škofij danes že izvajal priča tudi obvestilo, v katerem je Rižanski vodovod Koper uporabnike vode obveščal, da je bila dopoldne zaradi intervencijskega popravila na vodovodnem omrežju motena oskrba z vodo na območju Spodnjih Škofij od hišne številke 1 do 18. 

ℹ️ MOTENA OSKRBA Z VODO NA SPODNJIH ŠKOFIJAH Rižanski vodovod Koper obvešča uporabnike vode, da je zaradi...

Objavil/a Krajevna skupnost Škofije dne Ponedeljek, 25. julij 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija