DOMAČINA IZ DEKANOV PRESENETILA OPOZORILNA TABLA LOVCEV: "Če bi me zadeli, bi bil sam kriv?" (VIDEO)

Koper

Domačina iz Dekanov pri Kopru je približno pred tednom dni ob cesti presenetila opozorilna tabla lovcev, da poteka pogon divjadi s pripisom "gibanje na lastno odgovornost". Kako lovci poskrbijo za zaščito območja v času lova? In kaj narekuje zakon, koliko metrov od hiše lahko streljajo?

Borut je domačin iz Dekanov pri Kopru, ki je sicer prisotnosti lovcev v okolici svojega doma vajen. A preteklo nedeljo je ob cesti naletel na prizor, ki ga je nekoliko šokiral. Zmotil ga je namreč pripis ob opozorilni tabli.

"Bil je znak s klicajem za nevarnost in spodaj je pisalo prehod na lastno odgovornost. Pogon divjadi, prehod na lastno odgovornost," pripoveduje. "Zanimivo, se pravi, če bi me zadeli, bi bil sam kriv?" se sprašuje. Vse skupaj se mu je zdelo nekoliko nenavadno, kdo je torej odgovoren, če se v tem primeru komu kaj zgodi? Celotno njegovo zgodbo si poglejte v spodnjem video prispevku:

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  04 .02. 2023 ob  19: 43
19
Ma hvala bogu, da so šli lovci na teren
. Divjad se je preveč namnozila.
Čez pol leta bo spet panika, ko se bodo po Dekanih sprehali divji prašiči.
Prognostik |  04 .02. 2023 ob  10: 11
Kriv bo tisti, ki je tablo postavil. S samim dejanjem je priznal, da bojo krivi če koga zadenejo. Samo tabla ni dovolj. Jbga, tako je.