DOMAČI PES NAPADEL DOJENČICO: "Življenje je izgubila v najbolj nepredstavljivo groznih okoliščinah"

Kronika

Tuji mediji poročajo o tragediji, ki se je zgodila v predelu Blackbroock v St. Helensu v angleškem Merseysideju. 17-mesečno deklico je doma napadel družinski pes, ki so ga kupili le teden dni pred grozljivim incidentom. Poškodbe so bile tako hude, da je dojenčica umrla.

Policijo so poklicali v ponedeljek popoldne ob 15.50 in prijavili, da je deklico Bello-Rae v njenem lastnem domu napadel pes. Otroka so odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb umrla.

Policijski nadzornik Steve Brizell je medijem dejal, da je malčica "izgubila življenje v najbolj nepredstavljivo groznih okoliščinah". Potrdil je, da je do napada prišlo v družinski hiši.

Psa so že uspavali, Brizell pa je dodal tudi, da ga bodo forenzično pregledali, da bi ugotovili njegovo pasmo in ugotovili, ali je po zakonu o nevarnih psih dovoljena. "Prizadevamo si, da bi identificirali vse prejšnje lastnike psa, da bi lahko ugotovili njegovo zgodovino," je še dejal.

Na kraj dogodka so takoj po napadu prihiteli reševalci, pomagati so skušali tudi sosedje. "Ustavili smo se na poti iz šole, ko smo slišali krike. Samo stekel sem tja, da bi skušal pomagati, in začel z oživljanje, dokler niso prišli reševalci," je dogajanje opisal bližnji sosed.

Soseda Joanne Foster je dejala, da je najprej videla, da je k hiši pripeljalo reševalno vozilo, za njim pa približno 10 policijskih vozil: "Videla sem, da so psa pripeljali ven. Nisem mogla ugotoviti, katera pasma je, toda od zadaj je izgledal kot staffordski bull terier ali pitbul."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  23 .03. 2022 ob  15: 25
Takih bedakov je malo morje, ko naredijo otroka se psa si nabavijo. Mislim, totalno zblojeno...še bolj smwšno je to, ko vidiš sosedo z dogo na ppvodcu in telefon v glavi...pride druga strunja z manjšim psom....evo ti sosedo s telefonom v roki in pes ki jo vleče kot eno coto...kupila je Dogu. Komaj sebe nosi...faking zarukanci