DOM UPOKOJENCEV NA MARKOVCU NOVO ŽARIŠČE KORONAVIRUSA: Včeraj potrdili kar 28 novih okužb, skupno okuženih 94 oseb

Koper

Obalni dom upokojencev Koper je vse do 13. januarja letos uspešno kljuboval koronavirusu, a je naposled le podlegel okužbam. Trenutno je okuženih 66 uporabnikov in 28 zaposlenih.

17 novih okužb so v ponedeljek potrdili med varovanci, 11 pa med zaposlenimi, so nam sporočili iz Obalnega doma upokojencev (ODU) Koper. To predstavlja tudi velik delež od vseh 85 pozitivnih testov, ki so jih v ponedeljek potrdili v Kopru.

"Večina uporabnikov in zaposlenih je asimptomatskih, okužbo prebolevajo brez večjih zapletov. Nekaj okuženih stanovalcev je že bilo cepljenih z drugim odmerkom, niso pa vsi med okuženimi. Ostali stanovalci se počutijo dobro in ne kažejo znakov okužbe," nam je povedala direktorica ODU Neva Tomažič.

Po njenem mnenju je porastu okužb botrovalo predvsem dejstvo, da so med prvimi okužbami bili večinoma asimptomatski stanovalci in zaposleni. "Kljub upoštevanju priporočenih ukrepov se je okužba žal razširila po domu," obžaluje direktorica, ki pravi, da si močno prizadevajo, da bi uspešno zajezili širjenje okužbe. Kot je še povedala, je bilo cepljenih 137 uporabnikov doma oziroma 76 odstotkov in 27 zaposlenih, ki predstavljajo 15 odstotkov vseh zaposlenih.

Fotografija je simbolična.

Kot piše na spletni strani doma upokojencev na Markovcu, so rdečo cono vzpostavili v prvem in drugem nadstropju doma. O stanju stanovalcev redno obveščajo svojce, ki lahko za vse informacije pokličejo med 11. in 13. uro na telefonsko številko 031 718 838.

Ker je s koronavirusom okužen tudi velik del zaposlenih, so ODU na pomoč priskočili zaposleni iz Doma upokojencev Izola, Centra starejših občanov Lucija, Doma upokojencev Sežana, Doma upokojencev Nova Gorica, Doma upokojencev Postojna, Doma starejših Logatec ter študenti zdravstvene nege in študenti medicine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija