DOM STAREJŠIH OBČANOV ZGRAJEN, KADRA NI: Odprli ga bodo predvidoma jeseni, vloge za sprejem stanovalcev že zbirajo (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Gradnja SeneCura doma starejših občanov v Pivki je zaključena, manjkajo le zaposleni, je na današnji predstavitvi povedala poslovna direktorica SeneCure za Slovenijo Sanda M. Gavranovič. Želijo si, da bi lahko jeseni sprejeli prve stanovalce. V Pivki bo sicer prostora za 60 do 70 stanovalcev, med njimi bo takih s koncesijo 65.

Dom starejših občanov v Pivki ima 50 enoposteljnih in deset dvoposteljnih sob ter t. i. Oazo. Slednja je koncept večposteljne sobe, ki kljub temu zagotavlja intimnost, omogoča pa drugačen pristop pri oskrbi in zdravstveni negi stanovalcev, ki so popolnoma odvisni od pomoči, je predstavila direktorica vseh treh poslovnih enot v Sloveniji Marija Tavželj.

Zaključena je gradnja SeneCura doma starejših občanov v Pivki, kjer bo lahko bivalo med 60 in 70 stanovalcev. Dom nudi...

Objavil/a Občina Pivka dne Ponedeljek, 08. maj 2023

V pritličju doma so urejene ambulante, delovne terapije in fizioterapije, kuhinja z jedilnico ter prostori uprave. Prvo nadstropje je namenjeno stanovalcem z demenco, tam sta urejena dva oddelka s po 12 namestitvami. V drugem nadstropju sta bivalno-negovalni oddelek in Oaza. Za domom se razprostira velik vrt, ki bo omogočal druženje in preživljanje časa v naravi.

V novem sodobnem domu za starejše pravkar poteka ogled skupaj z vodstvom Občine Pivka in Senecure Slovenija. Vabljeni k ogledu za širšo javnost, danes ob 14. uri.

Objavil/a Občina Pivka dne Ponedeljek, 08. maj 2023

O višini investicije Gavranovičeva ni želela govoriti, ker ostaja poslovna skrivnost. Želijo pa si, da bi dom lahko kar najhitreje odprli, saj je škoda, da dokončan stoji in čaka na prve stanovalce.

"Obljubljamo prijetno in sodobno opremljeno delovno okolje, kjer bodo znanje in izkušnje naših novih sodelavcev cenjeni in spoštovani," je še dejala direktorica novega doma v Pivki Tavželj in dodala, da bo v Pivki predvidoma 35 zaposlenih različnih poklicev.

Trenutno je Dom starejših občanov, ki so ga danes predstavili javnosti, še v pridobivanju potrebnih dovoljenj za začetek delovanja. Potekajo tudi postopki zaposlovanja novih sodelavcev. Zbirajo tudi že vloge za sprejem novih stanovalcev v dom.

SeneCura domovi starejših občanov pod svojim okriljem združuje tri male domove, poleg Pivke še v Žireh in Komendi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija