ĐOKOVIĆ MORA ZAPUSTITI AVSTRALIJO: Sodniki zavrnili njegovo pritožbo

Svet

Avstralsko zvezno sodišče je danes zavrnilo predlog Novaka Đokovića za ponovno priznanje njegove vize za vstop v državo. Prvi teniški igralec sveta bo po večdnevnem sporu z avstralskimi oblastmi glede pravice, da vstopi v državo pred prvim turnirjem za veliki slam sezone, odprtim prvenstvom Avstralije, moral zapustiti državo.

Tričlanski senat sodišča je sprejel soglasno odločitev, da se Đokovićev zahtevek zavrne. Tenisač je namreč zahteval ponovno priznanje njegove vize, ki jo je v petek z izvršnim sklepom na podlagi javnega interesa preklical avstralski minister za priseljence Alex Hawke. Đokovićeva pravna ekipa je pri tem trdila, da je sklep neracionalen, poroča avstralski časnik The Age.

Sodišče je to zavrnilo. V postopku to sicer ni tehtalo ministrove utemeljitve, temveč zgolj zakonitost sprejetega sklepa. Z odločitvijo je Đoković izčrpal pravna sredstva in bo moral zapustiti državo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
nylarazgotra |  16 .01. 2022 ob  15: 49
-2
No, čisto prav! Če velja za vse, velja tudi za njega. Končno ena država ki drži skupaj in pošteno. Je naredil sramoto sam sebi
in Srbiji s takim neodgovornim obnašanjem.
Justinopolis |  16 .01. 2022 ob  10: 14
-3
Če bi imel kaj v glavi bi samovoljno odpeketal domov že pri prvi zavrnitvi in tako postal "heroj". Končalo pa se je kot se je moralo in postal je luzer. Sponzorji že odpovedujejo pogodbe.
Andraž |  16 .01. 2022 ob  09: 14
E Nole pa ni to balkan kje z eno buštarello tam eno tu, malo laži levo eno falsificirano potrdilo desno in wala
Lep povratek domov pa ne preveč plesat na letalu ????
bubobubo |  16 .01. 2022 ob  08: 53
E moj Nole, kaj nisi vedel, da ne moreš scat proti burji
Kush |  16 .01. 2022 ob  08: 44
-6
Celo štorijo delat iz tega. Na koncu ni on bedak Đoković je junak! Bravo Nole ne se pustit skorupiranemu sistemu!!!