DODATKI ZA DELOVNO USPEŠNOST BODO KLJUB EPIDEMIJI IZPLAČANI: To so zneski, ki jih lahko pričakujejo direktorji in ravnatelji v Piranu

Piran

Včeraj je potekala redna, sicer dopisna, seja piranskih občinskih svetnikov, na kateri so odločali o predlogu, da direktorjem in ravnateljem javnih zavodov izplačajo dodatek za delovno uspešnost. Kot so nam potrdili na občini, so občinski svetniki predlog sprejeli. 

Čeprav so bili javni zavodi velik del preteklega leta zaprti, so se sveti zavodov vseeno odločili nagraditi delovno uspešnost njihovih ravnateljev in direktorjev. Kot so nam sporočili z Občine Piran, je glede predloga glasovalo 21 občinskih svetnikov. Svetniki so glasovali za vsakega direktorja oziroma ravnatelja posebej. V večini primerov jih je za glasovalo 16, proti pa pet svetnikov, v dveh primerih je bil en svetnik vzdržan, v dveh primerih pa jih je za izplačilo dodatka glasovalo 15, proti pa šest. Vsi predlogi za izplačilo dodatka so tako bili potrjeni, občinski svetniki pa so prikimali izplačilu dodatkov za delovno uspešnost direktorjem in ravnateljem javnih zavodov.

Direktorica Mestne knjižnice Piran Patricija Višnjevec bo tako prejela 771,70 evrov bruto dodatka, direktor Športnega in mladinskega centra Piran Matjaž Ukmar pa 802,58 evrov bruto.

Z zneskom 834,68 evrov bruto bodo nagrajene ravnateljice Vrtca Mornarček Piran Renata Novak, Vrtca La Coccinella Piran Melania Hrvatin, Osnovne šole Cirila Kosmača Piran Zlata Milič in Osnovne šole Vincenzo e Diego de Castro Piran Nadia Zigante. Ravnatelj Vrtca Morje Lucija Uroš Savec bo za delovno uspešnost nagrajen z 868,06 evrov bruto

902,78 evrov bruto bo prejela ravnateljica Osnovne šole Sečovlje Mirela Flego, še nekoliko več pa ravnateljica Osnovne šole Lucija Tanja Vincelj in ravnatelj Centra za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan Korado Lešnik, in sicer 938,90 evrov bruto dodatka.

Manj kot pet odstotni delež mase šestmesečnih plač, 4,85 odstotka, bo prejel direktor Glasbene šole Koper Iztok Babnik, ki bo kljub temu dobil najvišje izplačilo, in sicer 985,04 evrov bruto.

Najnižji dodatek pa bo prejel direktor Zdravstvenega doma Piran Matjaž Kranjc, ki bo upravičen do dveh odstotkov mase šestmesečnih plač, kar pomeni, da bo deležen 375,56 evrov bruto dodatka.

Kot so pojasnili na občini, morajo sveti javnih zavodov upravičenost do nagrade dodeljevati na podlagi meril za posamezno področje, za konkretnejše informacije o postopku določanja višine dela plače pa so nas usmerili na javne zavode.

Kot smo že včeraj poročali, je tudi piranski župan Đenio Zadković komentiral, da bi morali "v danih okoliščinah vsi zategniti pas in biti čim bolj varčni in skrbni, še toliko bolj v primerih, ko določene ustanove niso delovale v normalnem obsegu".

A kot so nam še pojasnili na občini, o upravičenosti odločajo v prvi fazi člani svetov javnih zavodov, nato pa to potrdi še občinski svet. "O tem ne odloča župan Občine Piran, zato bi bilo najbolj primerno, da pridobite komentar s strani tistih, ki odločajo o delovni uspešnosti ravnateljev oziroma direktorjev," so še zapisali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  15 .05. 2021 ob  19: 04
Kaj je to dodatek za ne delo? Genio je pajac ki ne razume kaj pomeni vodit eno obcino