DODATEN ZAPLET S SEVI: Odkrili novo, "dvojno mutirano različico"

Svet

V Indiji so zaznali "dvojno mutirano različico" novega koronavirusa, je danes sporočilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje. Gre za še dodaten zaplet, medtem ko se indijske oblasti soočajo z novim hudim valom epidemije ter najvišjim dnevnim porastom tako okuženih kot umrlih letos.

S sekvenciranjem genoma in analizo vzorcev iz zvezne države Maharashtra so našli mutacije virusa, ki se ne skladajo z nobeno od doslej zabeleženih različic, so sporočili z ministrstva.

Prav Maharashtra je ena od indijskih zveznih držav, ki jih je pandemija najbolj prizadela in kjer je epidemiološka situacija najslabša, vendar pa se na ministrstvu niso opredelili, ali gre to pripisati novi različici, poroča tiskovna agencija Reuters.

Zapisali so le, da čeprav so v Indiji potrdili več različic novega koronavirusa - med drugim britansko, južnoafriško in brazilsko - in zdaj tudi novo dvojno mutirano različico, te po dosedanjih ugotovitvah niso dovolj razširjene, da bi lahko potrdili neposredno zvezo med njimi in hitrim porastom števila okuženih v nekaterih zveznih državah.

V Indiji so sicer v minulem dnevu potrdili 47.262 novih okužb, kar je največ od začetka novembra lani. Skupno število potrjenih primerov je tako naraslo na 11,7 milijona. Več so jih doslej našteli le v ZDA in Braziliji. Število umrlih s covidom-19 je medtem v zadnjih 24 urah naraslo za 275, kar je največji dnevni porast letos, skupno je doslej umrlo več kot 160.400 covidnih bolnikov, še piše Reuters.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  24 .03. 2021 ob  15: 30
AHA