DODATEK K ADRENALINSKI PONUDBI VIPAVSKE DOLINE: V Lokavcu bogatejši za plezalno steno

Slovenija

Lokavec nad Ajdovščino je v okviru tako imenovanega participativnega proračuna bogatejši za plezalno steno, ki so jo postavili v dvorano Edmunda Čibeja. Tako pobudnica projekta Katja Zagorc kot tudi drugi krajani pa niti slučajno niso pomislili, da bodo športni objekt odprli prav v dneh, ko Slovenija slavi velike zmage v tem športu.

Vsi govorniki so trenutno najboljšo športno plezalko na svetu, 20-letno Korošico Janjo Garnbret, ki se je s svetovnega prvenstva v športnem plezanju na Japonskem vrnila s tremi zlatim medaljami, postavljali za vzgled mladim Lokavčanom, ki so se ob koncu prireditve zapodili v steno.

Predsednik Krajevne skupnosti Lokavec Angel Vidmar je poudaril, da gre za kraj, ki je tudi v preteklosti skrbel za svojo infrastrukturo s pomočjo samoprispevkov in z drugimi oblikami vlaganja lastnih sredstev.

"Prepričan sem, da je objekt v Lokavcu prišel ob pravem času in bo pritegnil mladež, ki se bo po steni vzpenjal. Stena bo namenjena vsem generacijam, ki bodo želele nabirati izkušnje v športnem plezanju, pa tudi v alpinizmu," je še poudaril Vidmar.

Župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin je pohvalil pobudnico projekta Katjo Zagorc, ki je po njegovem mnenju pravočasno zaznala, da gre za edinstveni šport. "V občini imamo zelo razvito športno infrastrukturo, tako imenitne stene pa še ne. Pridobitev je pomembna za vso občino, saj izboljšuje adrenalinsko ponudbo Vipavske doline. Adrenalinskim športom je občina v strategiji razvoja namenila posebno mesto," je dejal župan.

Na prireditvi je svojo življenjsko zgodbo predstavil alpinist, pedagog in pisatelj Viki Grošelj, ki je posebej poudaril, da so taki športni objekti v izjemno pomoč tudi klasičnemu alpinizmu. Tisto, kar mu je pri športnem plezanju najbolj všeč, pa je to, da ne gre za tekmovalni šport na dotik, pač pa za individualni trening, kot nasploh v vsakdanjem življenju.

Obiskovalci prireditve so z navdušenjem pozdravili domačega športnika Marjana Slejka, ki je na steno razobesil zastavo, pa tudi mlade plezalke in plezalce, ki so pridobitev z veseljem preizkusili.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija