DOBRODOŠLA POMOČ, KO IŠČEMO PRIMEREN SLOVAR: Delovati je začel nov portal!

Koper

Na naslovu http://www.slovarji.si/ je začel delovati slovarski portal Slovarji.si, ki vam bo pomagal pri iskanju pravega slovarja. Gre za organiziran seznam spletnih slovarjev, ki kot enega izmed jezikov vsebujejo tudi slovenščino. Poleg povezav do slovarjev ter filtra po nazivu, avtorju, področju in jeziku stran ponuja tudi nekatere osnovne informacije o slovarjih.

Nova stran Slovarji.si se za zdaj osredotoča le na strogo slovarske vire, zato ne vsebuje podatkov o drugih jezikovnih virih in orodjih.

Portal je eden od rezultatov projekta "Digitalizacija in dostopnost slovarskih virov", ki ga projektna partnerja Univerza na Primorskem (Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije) in podjetje Amebis izvajata v okviru Javnega razpisa za (so)financiranje projektov, namenjenih promociji in uveljavljanju slovenskega jezika na področju jezikovnih virov, tehnologij in digitalizacije v letih 2018 in 2019 (JR-Promocija SJ-2018–2019), (so)financiralo pa ga je Ministrstvo za kulturo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  07 .08. 2019 ob  11: 36
Torej, zdaj nimate več izgovorov za svoje slabo pisanje.