DOBRODELNOST: ŠOUP bo praznike polepšal 30 socialno ogroženim mladostnikom

Koper

Pri Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) se zelo dobro zavedajo stisk, ki pestijo mlade v času draginje in povečanja življenjskih stroškov. Verjamejo, da je njihova dolžnost in odgovornost, da so aktivni na socialnem področju ter pomagajo tistim, ki potrebujejo pomoč. Lansko leto so pomagali 30 socialno ogroženim mladostnikom in enako akcijo so izvedli tudi v letošnjem letu!

ŠOUP je že več let zbirna točka akcije Božiček za en dan, v kateri sodelujejo prostovoljci iz celotne Slovenije. V letošnjem študijskem letu pa so se že drugič zapored odločili, da bodo še aktivneje sodelovali v akciji in pomagali socialno ogroženim mladostnikom. Njihova ekipa je tako pripravila darila za 30 socialno ogroženih mladostnikov

Upajo, da bodo mladostnikom v stiski s to gesto nekoliko polepšali praznični čas in zaključek koledarskega leta. Darila, ki so jih pripravili, so namenjena mladostnikom od 15. do 18. leta starosti. To starostno skupino so izbrali, ker menijo, da je prevečkrat zapostavljena in najbolj potrebuje pomoč. 

"Akcija Božiček za en dan je čudovit projekt, ki se mu z veseljem pridružimo tudi študenti, saj pomaga socialno šibkejšim otrokom in starostnikom. V času prihajajočih praznikov je pomembno, da vsaj delno pripomoremo k reševanju stisk tistih, ki potrebujejo našo pomoč. Izjemno sem vesela, da smo na ŠOUP že drugo leto zapored pripravili darila za 30 socialno ogroženih mladostnikov in upam, da jim bomo na ta način nekoliko polepšali praznični čas," je povedala Tjaša Mele, sekretarka za socialno in študentsko problematiko.