DOBRODELNO: Lopar Rafaela Nadala s podpisom na ogled v Portorožu

Piran

Tudi letos bo največji športni dogodek na slovenski obali teniški turnir Zavarovalnica Sava, ki bo v Portorožu od 3. do 11. avgusta. Glavni novosti sta dve; nagradni sklad bo 75.000 dolarjev, turnir pa bo imel dobrodelno noto, saj bo v sklopu projekta Gibaj mladina zbiral sredstva za brezplačno vadbo mladostnikov iz socialno šibkejših družin.

Namen projekta Gibaj, mladina!, ki se je začel sredi maja in se bo končal zadnji dan turnirja challenger v Portorožu, je spodbuditi otroke za šport oziroma fizične aktivnosti, hkrati pa jih privabiti na teniška igrišča. Z zbranimi finančnimi sredstvi - teh naj bi se po pričakovanjih teniške zveze nabralo med 30.000 in 50.000 evrov - bo približno sto otrok naslednje leto uživalo v organizirani vadbi pod nadzorom usposobljenih športnih delavcev v teniških klubih širom Slovenije.

Ambasador projekta je slovenski igralec Rado Mulej, v projekt pa so se že vključili številni slovenski športni in glasbeni zvezdniki. Tako v promocijskem videu nastopajo člani Big Foot Mamme, ki bodo imeli 3. avgusta v Portorožu dobrodelni koncert, sredstva za pomoč otrokom pa se bodo zbirala tudi s pomočjo dražbe, za katero so predmete prispevali slovenski športni zvezdniki in celo španski teniški velemojster Rafael Nadal. Slednji je Teniški zvezi Slovenije predal lopar s podpisom, ki bo na ogled tekom turnirja v Portorožu. Enako kot dres Gorana Dragića, smučki Jakova Faka, hokejska palica Anžeta Kopitarja ...

Mesec in pol pred začetkom šestega turnirja challenger Slovenia Open je jasno, da se bodo igralci potegovali za 75.000 dolarjev namesto 50.000 dolarjev ter da bosta od Slovencev tam zagotovo Nik Razboršek in Jaka Kaplja, ki sta prejela povabili organizatorjev. Preostali dve za glavni turnir kot ostale za kvalifikacije so še na voljo, saj jih preostala dva slovenska kandidata, Blaž Kavčič in Blaž Rola, naj ne bi potrebovala, Aljaž Bedene pa ne nastopa več na turnirjih serije challenger.

"Turnir bo tudi letos sestavljen iz treh segmentov. Osrednji je turnir poklicnih igralcev, drugi je mladinski teniški festival, na katerem vsako leto sodeluje približno 1000 otrok, tretji pa so dogodki, ki potekajo v času turnirja in ki se jih udeležujejo predvsem naši pokrovitelji oziroma partnerji. Vsekakor pa je za nas enako pomembno, da s pomočjo medijev, SMS sporočil in donacij prijateljev zberemo čim več sredstev, ki jih bomo ob koncu akcije Gibaj, mladina! predali Zveze prijateljev mladine," pravi direktor TZS Gregor Krušič.

Spored dvobojev bo prilagojen visokim poletnim temperaturam

Direktor turnirja Aljaž Kos je na novinarski konferenci v Tivoliju, ki je potekala v sklopu državnega teniškega prvenstva za novinarje (prvaki so postali Andraž Poeschl, Bojan Glavič in Paola Cigui) povedal, da Zavarovalnica Sava ponosno nadaljuje pokroviteljstvo turnirja ter da bo letos spored dvobojev prilagojen visokim poletnim temperaturam, predvsem pa slovenskim igralcem. Tako se bodo dvoboji začeli šele ob 17. uri, nadaljevali ob 19.00, slovenski igralci pa bodo nastopili šele po 21. uri.

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.

bublo |  20 .06. 2018 ob  08: 11
Jaz lahko prispevam levo "mašno kucjeto", ker mi je desno pojedel in strgal pralni stroj. Torej lahko jo dam na ogled, če vas zanima....