DOBRODELNI TURNIR: V Portorožu letos v igri 75 tisoč dolarjev

Piran

Portorož bo avgusta gostil že šesti turnir ATP serije challenger, kjer bo slovenske barve med drugim branil Blaž Rola. Slovenia Open je z večjim nagradnim skladom privabil številne tuje igralce, tudi lanskega zmagovalca Sergeja Stakhovskega. Turnir bo dobrodelno obarvan, s koncertom in dražbo bodo namreč zbirali denar za mlade teniške upe.

Direktor turnirja v Portorožu Aljaž Kos je pojasnil, da se je nagradni sklad letos dvignil z 50.000 na 75.000 dolarjev. Zaradi položaja na ATP lestvici, trenutno je na 239. mestu, se je po Kosovih besedah na turnir direktno uvrstil Blaž Rola, povabljena sta bila še Jaka Kaplja in Nik Razboršek.

Vabljiv višji nagradni sklad

Med tujimi igralci, ki bodo sodelovali na turnirju, je poleg Ukrajinca Stakhovskega izpostavil še Italijana Luco Vannija in Avstrijca Dennisa Novaka. Predsednik Teniške zveze Slovenije Marko Umberger je prepričan, da bo povečan nagradni sklad v Portorož v nadaljevanju privabil boljše in kvalitetnejše igralce.

Dobrodelno za otroke

"Poudarek pa bo letos na dobrodelnosti. Cilj je samo eden, in sicer pridobiti sredstva za otroke iz nepremožnih družin, da bodo lahko igrali tenis," je poudaril Umberger. Po njegovih besedah tenis mladim koristi zaradi več stvari, prisvojijo delovne navade, med drugim lahko kandidirajo za štipendije v ZDA.

Direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič je pojasnil, da bo prvi večer turnirja na sporedu dobrodelni koncert Big foot mame. Poleg koncerta bodo sredstva zbirali z dražbo podpisanega teniškega loparja prvega igralca sveta Rafaela Nadala ter podpisanih tekaških smuči Jakova Faka, hokejske palice Anžeta Kopitarja in dresa Gorana Dragića. Sredstva zbirajo še prek sms sporočil z vsebino TENIS5 na 1919.

Predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin je zagotovila, da gre vsak cent v podporo otrokom. "Takšne akcije prinašajo otrokom točno tisto, kar potrebujejo - enake možnosti," je poudarila na današnji novinarski konferenci.

Za zaključek Magnifico

Ambasador dobrodelnega projekta Gibaj, mladina Rado Mulej se bo v ekshibicijski tekmi pomeril z Gregorjem Žemljo. Kot priznava, na terenu možnosti nima, se bo pa potrudil, da bo zmagovalec občinstva in obljublja dobro zabavo. Turnir, ki bo trajal med 3. in 11. avgustom, se bo zaključil s koncertom Magnifica.

Deli novico:

Novo |  22 .07. 2018 ob  01: 24
Žabarsko srečanje.