DOBRODELNI TELEKOM: 20.000 evrov za prijetnejše bivanje otrok na Debelem rtiču (FOTO)

Slovenija

Telekom Slovenije je Rdečemu križu Slovenije za obnovo mladinskega doma Morska zvezda v Zdravilišču Debeli rtič predal donacijo v višini 20.000 evrov. Z donacijo bodo v zdravilišču uredili čajno kuhinjo, da bodo otrokom na voljo malice ter ohlajen čaj za osvežitev v vročih dneh, urejena bo tudi okolica doma, so sporočili iz družbe.

Zdravilišče na Debelem rtiču omogoča zdravstvena letovanja in rehabilitacije otrok iz vse Slovenije. V njem potekajo strokovno vodeni zdravstveni, izobraževalni in športni programi, kot so kolonije diabetikov, astmatikov ali otrok s celiakijo, letovanja otrok iz socialno ogroženih okolij ter šole in vrtci v naravi.

Vodja zdravilišča Ana Žerjal se je zahvalila podjetju, ki že od leta 2013 podpira delovanje zdravilišča na Debelem rtiču ter s tem omogoča boljše namestitvene pogoje za prijetnejše bivanje otrok. "Teh enajst let je nepozabnih, v tem času smo naredili veliko novega, predvsem pa smo gostili veliko otrok, s katerimi smo ustvarili veliko lepih spominov," jo je družba navedla v sporočilu za javnost.

"Zadovoljni smo, da se lahko tudi z našo pomočjo otroci v prijetno urejenem okolju družijo, raziskujejo in spoznavajo vsak dan nekaj novega. Tovrstna doživetja in nova prijateljstva, ki se ob tem stkejo, so na poti odraščanja neprecenljiva," je dodal podpredsednik uprave Telekoma Slovenije Boštjan Škufca Zaveršek.

Zdravilišče je sicer sodoben zdraviliški, športni in izobraževalno-pedagoški center. V njem vsako leto letuje okoli 16.000 otrok s spremljevalci iz vse Slovenije, v 67 letih delovanja pa je v njem letovalo že 600.000 otrok.

S pomočjo Telekomovih donacij so v zadnjih 11 letih prenovili mladinska domova Martinček in Rakovica, uredili okolico ter vzpostavili multifunkcijsko dvorano, ki je namenjena plesnim, glasbenim, športnim in drugim skupinskim vajam ter prireditvam.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija