DOBRODELNI KOPRSKI ROKOMETAŠI: V svoje vrste bi vzeli vsaj enega begunca iz Ukrajine

Koper

V Rokometnem društvu (RD) Koper z grozo spremljajo trenutno situacijo v Ukrajini ter sočustvujejo z ljudmi, ki so morali zapustiti svoje domove ter se odpraviti iz svoje države. Zato v nastali situaciji želijo pomagati tudi sami, in sicer tako, da v svoje vrste sprejmejo vsaj enega fanta, ki mu bodo pomagali na vseh področjih. 

Koprski rokometaši

"Kot je znano, je del teh ljudi svoje zatočišče poiskalo tudi v Sloveniji, med njimi pa je tudi kar nekaj mladih fantov, za katere smo prepričani, da so se doma ukvarjali s športom," pravijo v RD Koper, kjer verjamejo, da je kakšen od teh fantov treniral tudi rokomet in mu je sedaj to onemogočeno.

Zato so se odločili, da bodo enega izmed teh fantov v društvu gostili ter povabili na rokometne treninge, v upanju, da lahko tako vsaj malenkostno pomagajo v tem za njega težkem obdobju. Poleg treningov bodo ponudili tudi stanovanje, kjer bo ta oseba oziroma njena družina lahko bivala.

V ta namen so se že povezali s humanitarnimi organizacijami, vseeno pa prosijo vse, ki bi jim pri humanitarni akciji lahko pomagali, da jih kontaktirajo na info@rd-koper.si.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija