DOBRODELNA SLADKA ISTRA: Zbrana sredstva v rokah društva Sožitje

Koper

V soboto so predajo zbranih sredstev za Obalno društvo Sožitje sklenili dobrodelno akcijo, ki so jo v okviru letošnje Sladke Istre pripravili Mestna občina Koper, televizija Koper in podjetje Engrotuš.

Letos so svoje moči ob največjem festivalu sladic in sladkih pregreh na naših tleh svoje moči sklenili koprska občina, regionalni RTV center Koper in podjetje Engrotuš, in skupaj pripravili prav posebno dobrodelno akcijo za obalno društvo Sožitje, ki so se ji pridružile tudi številne znane osebnosti. Med njimi Igor Štamulak, Darja Zgonc, Tomaž Klepač, Tinkara Kovač, Matjaž Markič, Mitja Margon, Žiga Rustja, Danijel Malalan, Špela Ponomarenko Janić in igralci priljubljene serije Ena žlahtna štorija, ki so prodali največ palačink in so tako bili tudi simbolični zmagovalci dobrodelne akcije, sredstva pa so poleg tega zbirali tudi s prodajo domačih slaščic in drugih dobrot zaposlenih na Mestni občini Koper.

V dveh dneh je tako sodelujočim uspelo zbrati kar 770 evrov, ki sta jih podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič in odgovorni urednik regionalnega RTV centra Koper Matej Sukič simbolično predala v roke predsednice društva Sožitje Zvezdani Rot. Društvo Sožitje namreč na območju obalnih občin deluje že od leta 1968 in nudi pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju, njihovim staršem in sorodnikom. Kljub težkim začetkom je danes društvo pri svojem delu zelo uspešno, z dodatnimi sredstvi pa bodo lahko svoj program še obogatili.

Uradnemu delu je sledilo prijetno druženje, ki so ga s svojim glasbenim, pevskim in tudi plesnim nastopom popestrili varovanci društva Sožitje in nas ob tem vnovič spomnili, kako malo je potrebno, da smo ljudje srečni in zadovoljni sami s seboj.

Deli novico: