DOBRI OBETI: Pošta Slovenije z Intereuropo cilja na 450 milijonov evrov prihodkov

Koper

Naložba v Intereuropo je prava pot, da združena skupina postane vodilni ponudnik logističnih in paketnih storitev za končne kupce v regiji, je na včerajšnjem posvetu o Pošti Slovenije kot regionalnem povezovalcu v logistiki povedal generalni direktor Boris Novak in dodal, da skupina že letos načrtuje skoraj 450 milijonov evrov prihodkov.

"Svojim strankam lahko ponudimo širok portfelj produktov, učinkovite podporne storitve in napredne logistične rešitve, ki bodo izpolnile pričakovanja najbolj zahtevnih. Že v letošnjem letu bomo več kot polovico, 51,5 odstotka, prihodkov ustvarili iz naslova logističnih in paketnih storitev," je na posvetu v Ljubljani dejal Novak. Kot je še dodal, bodo v prihodnje povečali nabor storitev, ki ga bodo nadgrajevali z rešitvami za kompleksne logistične potrebe ter tudi poenostavili vstop na nove trge oziroma v države jugovzhodne Evrope.

Na posvet so povabili tudi predstavnike ministrstva za zunanje zadeve, saj želijo tudi z njihovo pomočjo utrjevati poslovne priložnosti na omenjenih trgih, kjer je Intereuropa s svojimi odvisnimi družbami že prisotna. Posveta so se poleg zunanjega ministra Mira Cerarja udeležili tudi predstavniki direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo ter sektorja za bilateralno gospodarsko sodelovanje pri zunanjem ministrstvu.

Da sta v številnih delih sveta politika in diplomacija še vedno tisti, ki v veliki meri odpirata vrata gospodarstvu - tako v Aziji, Srednji in Južni Ameriki, Afriki in drugod, je poudaril Cerar. "Naša diplomatska in konzularna predstavništva dobro poznajo vaša hčerinska podjetja v večini držav Zahodnega Balkana in v Ukrajini. Verjamem, da bo dogodek prispeval k še bolj aktivnemu povezovanju slovenske diplomacije s Pošto Slovenije," je dodal Cerar.

Skupini Pošta Slovenije se je konec lanskega leta pridružila Intereuropa s svojimi odvisnimi družbami. S tem prevzemom je družba v državni lasti storila enega pomembnejših korakov na poti v internacionalizacijo poslovanja. Združena skupina je s skoraj 8000 zaposlenimi postala eno največjih logističnih podjetij v Sloveniji, njihov cilj pa je postati vodilni ponudnik celovitih logističnih rešitev v širši regiji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija