DOBRE VOŽNJE MLADIH MOTOKROSISTOV V MEGALOPOLISU: Med Slovenci najboljši Koprčan Val Slavec

Svet

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v motokrosu, ki je v Grčiji potekalo minuli vikend, je Slovenijo zastopala šesterica mladih motokrosistov. Slovenska reprezentanca je v Megalopolisu osvojila 10. mesto. Del ekipe sta bila tudi Koprčana Tai Vidovič in Val Slavec, slednji se je izkazal tudi kot najboljši med mladimi Slovenci. 

Tilen Demšič, Žan Oven (v drugi vrsti), selektor Aleš Zajec, Miha Vrh,Val Slavec, Tai Vidovič in Luka Jurič 

Slovenska mladinska reprezentanca v motokrosu je v Grčiji tekmovala pod vodstvom selektorja Aleša Zajca. Slovenijo so zastopali Tai Vidovič, Val Slavec in Luka Jurič v razredu motorjev s prostornino do 65 kubičnih centimetrov, Žan Oven in Miha Vrh v razredu s prostornino motorjev do 85 kubičnih centimetrov ter Tilen Demšič, ki je tekmoval v najmočnejši kategoriji na dirki, in sicer v razredu s prostornino motorjev do 125 kubičnih centimetrov.

Mladi slovenski upi so se na tekmovanju odlično odrezali. V najšibkejšem razredu MX65 je v kvalifikacijah med našimi največ pokazal ravno Koprčan Slavec, ki je postavil 21. čas. Vidovič se je uvrstil na odlično 26. mesto, Jurič pa na 31.

Vidovič je najbolje opravil s prvo vožnjo v nedeljo, pri kateri je lepo stopnjeval tempo in v cilj pripeljal na 21. mestu. Največ težav je pri vožnji imel Slavec, ki je odlično štartal, potem pa ga je eden od tekmecev zrinil v blato, kjer je obtičal. V nadaljevanju je nato po treh krogih odstopil.

Drugo vožnjo so mladi motokrosisti odpeljali zelo dobro. Slavec je začetnim težavam navkljub tokrat takoj pokazal, kaj zna in zmore. Ciljno črto je prepeljal na 14. mestu. Zelo dobro pa se je odrezal tudi Koprčan Vidovič, ki je bil dve mesti nižje in je popravil dosežek iz prve vožnje. Enako kot Jurič, ki je v cilj pripeljal na 27. mestu. Koprčana sta se na dirki odlično izkazala.

Skupno je Slavec na koncu osvojil 18., Vidovič pa 22. mesto. 

Ekipa je v petek v okviru akcije Mednarodne motociklistične zveze (FIM) posadila tudi svoje drevo. Dogodek je potekal v sklopu kampanje FIM Ride Green, ki jo podpirajo vse udeleženke svetovnega mladinskega prvenstva.

Vzdušje v naši ekipi je bilo fantastično, za kar gre veliko zaslug pripisati selektorju Zajcu, ki je preudarno usmerjal fante, jim svetoval ter koordiniral spremljevalce in skrbel, da je na dirki vse teklo brez zapletov, poroča AMZS. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija