DOBRA SEZONA: V Izoli turistov ne manjka

Izola

V Izoli so v mesecu juliju realizirali približno 64.000 nočitev, kar je za 6 % več kot v enakem obdobju lani. V mesec avgust vstopajo z nekaj novostmi, zaključili pa ga bodo z Ribiškim praznikom - Mala barka.

Trend rasti nočitev, ki ga v Izoli beležijo že od začetka letošnjega leta, se v nadaljuje tudi v času poletne sezone, ki je v polnem teku. Tako kot v prvih šestih mesecih so tudi v juliju prevladovali domači gostje (60 %). S strani le teh so v primerjavi z lanskim letom zabeležili kar 10 % rast nočitev, med tem ko je število tujih gostov primerljivo z julijem v 2014.

Ugodne vremenske razmere so vsekakor pripomogle k povečanemu dnevnemu obisku Izole. Med letošnjo poletno sezono opažajo velik porast dnevnih obiskovalcev, ki v večjem številu obiskujejo izolska kopališča in gostinske lokale. Precejšen porast so v mesecu juliju zabeležili tudi v nastanitvah v počitniških apartmajih in obeh izolskih avtokampih.

Glede na doseženo rast nočitev in že realizirane rezervacije v mesecu avgustu, pričakujejo uspešen preostanek poletne sezone. V osmi mesec namreč vstopajo polno zasedeni.

Avgust v znamenju pestrega dogajanja, Ribiški praznik ne bo manjkal

Tako kot že pretekli mesec bo tudi avgust v Izoli potekal v duhu pestrega dogajanja in prireditev. V tekočem mesecu namreč ne bo manjkalo raznovrstnih prireditev in dogodkov  na prostem, ki bodo zadovoljili različne skupine gostov, od najmlajših do najstarejših.

V sklopu projekta Kilometer nič še naprej vsako soboto v Drevoredu 1. Maja poteka Domača tržnica – Ruba sz moje njive. Na tržnici je možno kupiti sezonsko zelenjavo in ostale pridelke od izključno lokalnih kmetov.

Predzadnji vikend v avgustu (21. 8. in 22. 8.) se bo odvijal Ribiški praznik - Mala barka, ki bo letos še bolj »morsko« in »ribiško« obarvan. V sklopu projekta Mala barka bo letos organiziranih kar nekaj predstavitev na prostem, predvsem na temo ribiške in pomorske dediščine, v Muzeju Parenzana bodo gostili predavanje o zgodovini ladjedelništva. Organizirana bo »Regata starih bark« in razstava fotografij tradicionalnih plovil.

Turisti se ne bodo zgubljali

V Izoli so konec meseca julija postavili novi informacijski tabli. Prva se nahaja na parkirišču ob Ladjedelnici, druga pa v centru na krožišču. Na tablah so označene vse ulice, arhitekturne in kulturne znamenitosti in vse ostale informacije, ki bodo v pomoč vsem obiskovalcem Izole. Na zemljevidu je prikazana tudi nova krožna pot po Izoli, ki vse obiskovalce popelje mimo najatraktivnejših lokacij v mestu.  

Deli novico:

ribar |  08 .08. 2015 ob  15: 46
G. Župan, naredite anketo med prebivalci, če so zadovoljni s turizmom......NIMATE JAJC, se mi je kar zdelo....
Izolan |  05 .08. 2015 ob  12: 59
Ja, Marko vzrok je POHLEP!!!!!
ponudba |  05 .08. 2015 ob  12: 39
večina komentarjev se nanaša na slabo ponudbo za turiste v domači izoli, več ali manj je ponudba enaka na celi naši obali (roko na srce); domačini so večinoma nestrpni (vsaj po komentarjih do starejših turistov) (in foreštov); po drugi strani pa kritizirate hrvaško obalo, ponudbo, odnos do turistov in pričakujete, da bodo tam do nas "lecaculoti", ko pa smo sami taki doma do naših turistov in "foreštov"
Marko |  05 .08. 2015 ob  12: 32
Glede na menjavo vodstva na področju turizma in glede na to, da praznujemo ribiški praznik upam, da bo kaj več ponudbe ribjih jedi...., saj je le praznik ribičev. Še dobro, da ga ne gremo praznovati v Pivko, tam namreč domuje Delamaris, da o ladjedelništvu ne pišem, še pred nekaj leti so se gradile ladje v Piranu, nato v Izoli, sedaj pa si moramo to ogledovati kar v Muzeju. Še danes bi si lahko Izolani služili kruh v Delamarisu in Ladjedelnici in ne bi sodili v Muzej, če.....vzroke poznamo vsi....
drita v čelo |  05 .08. 2015 ob  07: 49
16
Ne vem, kdo je računal odstotke zasedenosti, ampak...bolj me čudi to, da taki, ki zasedajo ta delovna mesta ne znajo računati. Če so bile lani kapacitete zasedene 100 %, potem letos ne morejo biti 106 %, ker so pač kapacitete omejene. Ne glede na ostale komentarje, je res nekaj malega več slovenskih in ruskih turistov kot leto prej, še več pa je šiptarskih...vsaj na oko. Od kar imamo v Izoli za direktorja Centra za kulturo, šport in razne druge bale gospoda Boris Kobala, se kar dogaja, ja. Razen ribiškega praznika, regate starih bark, domače tržnice in par prireditev v ljubljanski ulici...se ne dogaja nič...in tistim, ki stvari ne poznatte, to se je dogajalo tudi pred imenovanjem Kobala. Naslednje kar funkcionira so slaščičarne po obali: Salija, Đelil, MR. Milord s slovenskimi specialitetami in cigodrom v Arigoniju. Res pestra ponudba za teh 106 % turistov. Kolenc...kaj boš pustil razen zadolženosti Izolanom, ko boš odšel? No, če boš te sreče, boš odšel brez kazenskega pregona, kar pa dvomim, ker 3 leta so še kar dolga.
Gobo |  05 .08. 2015 ob  00: 30
Izola: https://www.youtube.com/watch?v=Yrtpl9aDDrk
ola |  04 .08. 2015 ob  22: 21
meni je pa full vsec lunapark v izoli res je lep in zaposleni v njem res prijazni full:)))))))
@izoljan |  04 .08. 2015 ob  22: 05
Ti si ena testa de cazzo od izolana. Capis ?
Izolan |  04 .08. 2015 ob  20: 46
Come da copione ecco la reazione degli immancabili idioti, che si definiscono Isolani, ma in verita sono solo dei sfaticati sputasentenze senza cultura e senso della realta. I soliti foresti del cazzo insomma....

Raje komentiram v jeziku, ki ga razumejo pravi Izolani in ne to krdelo priseljencev, ki veze nima kaj je bilo, kaj je in kaj naj bi bila Izola.
asasd |  04 .08. 2015 ob  20: 40
Za teh par m obale, ki imamo je pa dosti nakladačev. Dejte raje kaj naredit kot pljuvat na stvari, ki se delajo v Izoli. :D
Navier |  04 .08. 2015 ob  17: 59
10
Ne glede na to da imam rad Izolo in sem Izolan, ampak to mesto je popolna beda. Polno penzionerjev, ki "zasedejo" mesto do konc avgusta. Naslednjih deset mesecev pa mesto duhov. Še dobro da je Hangar.
.
@izolan |  04 .08. 2015 ob  17: 26
16
Očitno je tebi mozak odrapil v jugi...kaj si spil kako pokvarjeno tableto!
Meseci maj,junij in julij so postali mrtvi meseci, sploh odkar smo zgubili Eurofest. Turisti sami pravijo, da je na hrvaskem od umaga do pule daleč boljša ponudba, hrana je kvalitetnejša in cenejša. Cela hrvaška istra nudi veliko več od slo istre. To kar prihaja so vse eno nocna prenočišča, drugi dan gredo naprej...sami pa lepo pravijo,da je lepo in tukaj se konča. V izoli pomanjkuje infrastrukture za hotelske komplekse, v izoli bi Kolenc gradil parke in širil marino do lonke. A marina stagnira, lastniku je samo v interesu, da jo dokonča nato pa se bo upokojil in prodal. Spet bo nekdo zaslužil mastne debarce...Pečanovo daje demenca, da se ne spiminja nič in ostali komunisti ala Gobo ipd. Pa so se preleveli v demokrate in tako se nadaljuje zgodba prevar in prodajanje izole forestom, da bodo imeli lepe vikende in nam dirigirali tempo življenja in kako bomo živeli od socijale in dilanja droge direktno na tržnici z pozdravi Kobra doo.
E moji majmuni nrma vam spasa. V slogi je moč ne pozabit twga nikoli!
1