DOBRA NOVICA ZA DELNIČARJE LUKE KOPER: Obetajo se višje dividende

Koper

Delničarjem Luke Koper se letos obeta izplačilo 2,50 evra bruto dividende na delnico. Kot so iz družbe danes sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze, bodo takšno dividendo predlagali skupščini delničarjev, ki bo predvidoma junija. To pomeni višjo dividendo kot lani, ko je na predlog Slovenskega državnega holdinga (SDH) znašala 1,14 evra.

Uprava Luke Koper predlaga, da se za izplačilo dividend od lanskih 50,23 milijona evrov bilančnega dobička nameni 35 milijonov evrov. Preostanek dobička bi ostal nerazporejen.

Točen datum skupščine še ni znan. Iz finančnega koledarja družbe je razvidno, da bo predvidoma junija.

Lani je Luka Koper za izplačilo dividend namenila 15,96 milijona evrov, saj so delničarji na skupščini podprli nasprotni predlog SDH in dividendo določili pri 1,14 evra bruto na delnico. Uprava in nadzorni svet sta sicer v zvezi z uporabo bilančnega dobička lani predlagala, da bi dividenda znašala 0,71 evra bruto na navadno delnico.

Skupina Luka Koper je lani ustvarila rekordnih 313,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 37 odstotkov več kot predlani. Čisti dobiček je poskočil za 133 odstotkov na prav tako rekordnih 74,2 milijona evrov. Največji doslej je bil tudi pretovor blaga v pristanišču.

Za letos na ravni skupine pričakujejo sedem odstotkov nižje skupne čiste prihodke od prodaje in 56 odstotkov nižji čisti dobiček. Pretovor naj bi bil na ravni lanskega leta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija