DOBRA NOVICA! Anže Lanišek se je vrnil na skakalnice (VIDEO)

Slovenija

Najboljši slovenski smučarski skakalec v svetovnem pokalu zadnjih sezon Anže Lanišek se je mesec dni po poškodbi vrnil na skakalnice. Kot je 27-letni Domžalčan v sredo objavil na Instagramu, je v Planici že opravil prve skoke po poškodbi.

Medtem pa so pri RTV Slovenija poročali, da je Lanišek v Planici opravil štiri skoke in da se bo v svetovni pokal vrnil, tako kot je pred časom napovedal sam, že za norveško turnejo. Ta se bo začela 8. marca v Oslu.

Lanišek si je konec januarja na enem zadnjih treningov v Planici pred svetovnim prvenstvom v smučarskih poletih na Kulmu poškodoval desno koleno. Zdravniki so takrat povedali, da ima poškodovano notranjo stransko vez, vendar operacija ne bo potrebna.

Začasno je moral nositi kolensko opornico in čeprav so zdravniki predvidevali, da bo okrevanje trajalo približno dva meseca, je Lanišek že konec februarja opravil prve skoke. Kot je dejal v začetku meseca, je bil prepričan o tem, da se v svetovni pokal vrne še to sezono.

"Načrt je norveška turneja. Bomo videli, ne smemo prehitevati dogodkov. Če ne bom 100-odstoten, pač ne bom. In na tak način tudi ne mislim hoditi na tekme," je o svoji vrnitvi takrat dejal Lanišek, ki je tokrat ob posnetku enega od skokov enostavno zapisal: "Paše".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija