DOBESEDNO GROZLJIV PRIZOR NA NAŠI OBALI! Morje zavrača in nas opozarja (FOTO)

Piran

Fotografije, ki so nastale v soboto popoldne na območju Belih skal in rta Ronek, so precejšnje razočaranje nad človeškim početjem. Komaj teden dni je minilo od temeljite čistilne akcije, že je na obalo prispela nova pošiljka – smeti!

Kljub trudu, ki so ga pretekli teden vložili v čiščenje obalnega območja, je današnja slika ponovno polna smeti. Morje je zavrnilo odpadke in jih naplavilo na kopno. Takšen prizor poln odvrženih vrečk, embalaže, plastike in pločevine naj bo v poduk in opozorilo, da se moramo bolj potruditi za naše okolje. Konec koncev si nihče ne želi poležavati na takšni plaži. Zamislimo se, poletje bo kmalu tu!

Deli novico:

Sponzor |  18 .04. 2018 ob  06: 42
"pepi | 16.4.2018 ob 23:50 2-
To pa je res svetovno onesnaženje Pokličite mene bova z vnukom vse pobrala v pol ure"

Lahko objaviš prosim tvojo številko, da te pokličem? Tebi in tvojemu vnuku po opravljenem delu častim kosilo v restavraciji po vajini izbiri, da ne bo glih zastonj.
PUNTA CAVAL |  17 .04. 2018 ob  11: 36
SMETI PRIDEJO VEČ ALI MANJ IZ PADSKE NIŽINE PO REKAH VEČJI PROBLEM V TEM OKOLJU SO OBISKOVALCI KRAJINSKEGA PARKA STRUNJAN KJER PUŠČAJO NESNAGO PO PIKNIKIH VELIKO KRAT TUDI KURIJO - ROŠTILJAJO KAR JE STROGO PREPOVEDANO IN POL SO TU ŠE BARKE KI SE SIDRAJO OB OBALI IN UNIČUJEJO PODVODNI SVET NEOKRNJENE NARAVE
KAR SE PA TIČE NADZORNIKOV KRAJINSKEGA PARKA NIMAJO POOBLASTIL IN MOČI ZA NADZIRAT RED V PARKU VSAJ NOČNEGA ČUVAJA BI MOGLI MET KER TAKRAT JE NAJHUJŠE
IBRO |  17 .04. 2018 ob  10: 52
dokler ne bo kazni in nadzora bo samo slabše
re:Izolan |  17 .04. 2018 ob  10: 07
reke so problem? redno zjutraj nek kreten med vožnjo v službo al bogvekam odvrže pločevinko Laškega čez okno od avta (relacija Potok-Prade). Do zdaj sem slišal ,da je temen Clio ali A3. Ko ga potrefim mu bo žal da sploh okno odpira!!! Ni edini idiot žal ,če grem pobirat naberem karjolo robe tam... zato so reke problem res da med neurji se dosti nepritrjenih smetnjakov zvrača...vseskupaj malomarnost in premalo batin so eni dobili!
Lakotnik |  17 .04. 2018 ob  09: 47
Kje pa obcina izola gradi krozni ni denarja za cistit! Od kadar je bele v izoli je tako ze 8 let!
Izolan |  17 .04. 2018 ob  09: 43
Najvecji problem so reke ki pripeljejo plastiko v morje! Se posebej tiste ki prihajajo iz alp.... najlazje bi bilo ce bi na konc rek in potokov drzave zgradile mreze ki bi delovale kot filter.... resitev je ! Samo ker si politiki zatiskajo oci!
slovenska obala |  17 .04. 2018 ob  07: 12
Ok,če so smeti v morju so pristojni za čiščenje na Kapitaniji,ki nimajo ustreznega plovila za to dejavnost imajo,paslužbo,ki bi morala morja čistit in ga ne,Ko te smeti pridejo na obalo je,pa odgovorna vsaka občina po svoje,ta del od pod Belvederja do Strunjana oz Pacuga spada pod skrb parka Strunjan.Zanimivo je to,da ko se tam pojavijo smeti na obali odgovorni krivdo valijo en na drugega,ker nihče nima organizirane službe za to dejavnost vse te službe,pa financiramo mi davkoplačevalci.Kakšna država tako okolje!
Sprehod |  17 .04. 2018 ob  07: 07
Vsi smo “zadolžene osebe”. Ko grem na sprehod s 5 letnim sinom vedno kaj pobereva in neseva v smeti. Dostikrat nas opazi kakšna druga “forešta”familja in isto naredijo . Marsikoga pa je sram primit eno bogo flaškico v roke in jo nosit 500 m do škavac. Jaz sem ponosen na to da kdo prekopira moja dejanja na otroke ali kolege. LP
. |  17 .04. 2018 ob  01: 40
Kaj ne bo narobe? Obala do Strunjana od Lazareta, je čez dan vrtec, čez nočpa ghost town-Specials band youtube. Ni kaj pomagat še vedno Jurčičeva. Je kot pod neko hipnozo je nekdo rekel ubogi. Ne ve se ali je ta svet ustvarila Adam in Eva ali kakšen čarovnik. V Izli, Kopru so še vedno nočni fightingi. Norci so se sicer izmučili in bo mir v bodoče. Policija ima prav in ne posluša. Kajvse morejo videt tej?
Rt Ronek |  17 .04. 2018 ob  00: 00
Smeti so ravno tu kjer se Kolenc in Zaro sidrata z barkami ! Komunala nima nič z tem območjem za red in čistočo je odgovoren krajinski park Strunjan, ki imajo vzdrževalno službo "Drava" katera čisti in sanirajo okolico znotraj parka ... škoda da nimajo tudi poblastil za kaznovanje kršitelje
pepi |  16 .04. 2018 ob  23: 50
To pa je res svetovno onesnaženje Pokličite mene bova z vnukom vse pobrala v pol ure
jurij |  16 .04. 2018 ob  20: 39
@ nika , to je ogledalo nam vsem ki živimo na obali.Je pa tudi opomin vladajočim, ki na vse pretege hočejo privlečt trume turistov v upanju, da bodo dobro služili v svojih "kafičihˇ" .
1