DO KDAJ ŠE POOSTREN NADZOR MEJE: Premierka Melonijeva brez jasnega odgovora

Svet

Meja med Slovenijo in Italijo ostaja zaprta. "Odprli jih bomo, ko bodo primerne razmere," je dejala predsednica italijanske vlade Giorgia Meloni med včerajšnjim obiskom v Pordenonu.

Predsednica italijanske vlade Giorgia Meloni je včeraj ob obisku v Pordenonu dejala, da bo do ustavitve mejnih kontrol s Slovenijo prišlo, "ko bodo primerne razmere". Na vprašanje novinarjev, ali bo mogoče nadzor na meji s Slovenijo odpraviti pred poletjem, ni odgovorila enoznačno

Kot je znano, je bil nadzor na italijansko-slovenski meji ponovno uveden oktobra lani iz varnostnih razlogov, povezanih z morebitnimi terorističnimi infiltracijami po t.i. "balkanski poti".

"Gre za temo, pri kateri smo zelo pragmatični, o tem se zelo pogosto pogovarjamo s slovenskimi oblastmi. Ko smo ponovno uvedli nadzor na mejah, je bil zelo poseben trenutek," je dejala Melonijeva. "S pragmatizmom moramo oceniti, kaj so kritična vprašanja. Ko bodo pogoji, ni naš namen, da jih ohranimo," je še dodala Melonijeva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  10 .03. 2024 ob  10: 58
Fašikomunisti spodaj ppd komemtarji dokazujejo, da so pravi fašikomunisti.
Dokler bo trentuno skorupcalo od golobajzerske vlade rušila ograjo in uvažala migrante iz balkanske strani v Italijo, bo ta ostala na mejah. In tako je tudi prav!
Plešite gamad
Martin Kacur |  10 .03. 2024 ob  08: 55
Kar naj bo. Nimam nič proti.
joe jaxson |  09 .03. 2024 ob  22: 31
fašistka bo glumila in vztrajala do nezavesti zradi volitev !
vseved |  09 .03. 2024 ob  18: 25
Ma kakšna kontrola.Sedijo v tistih kontejnerjih ,bulijo v telefone in to je vse.