DO KAM BO ŠLA VIKENDAŠKA NESRAMNOST? Neprijetno presenečenje na Tartinijevem trgu

Piran

Piran je včeraj gostil deveto vseslovensko srečanje skupin Šole zdravja. V sklopu prireditve je zjutraj na osrednjem Tartinijevem trgu skupaj telovadilo več kot 1000 ljudi iz vse Slovenije. Jutranjo telovadbo 1000 gibov po metodi Nikolaya Grishina vsako jutro po vsej Sloveniji izvaja več kot 3000 članov. Piranska ekipa pa je v tem tednu doživela precej neprijetno izkušnjo.

Nič hudega sluteč so v četrtek kot vsako jutro ob 7.30 na Tartinijevem trgu telovadili člani Šole zdravja. Za spremembo od preteklih dni pa so tokrat doživeli precej neprijetno izkušnjo. Med telovadbo jih je stanovalec ene izmed hiš na osrednjem piranskem trgu začel zmerjati. Z nesramnimi besedami ni skoparil, saj naj bi jim rekel, da so "svinje in prasice Primorske", je zapisala bralka v elektronski pošti, ki smo jo prejeli v uredništvo. Za dodatno ogorčenje pa je poskrbela še njegova žena, ki naj bi jim dva dni pred 'izbruhom' moža dejala, da jim bo "na glavo vrgla drek".

"Zelo nekulturno in nespoštljivo do našim telovadk, ker so večinoma same ženske. Gre za starejše ljudi, ki se rekreirajo na javni površini za svoje zdravje in seveda niso glasni, saj se pri telovadbi ne derejo in kričijo," je prepričana bralka.

Gospoda in njegove žene ne poznajo po imenu, naj pa bi šlo za vikendaša. Ob tem se bralka sprašuje, do kam bo šla ta vikendaška nesramnost. "Žal ta dva človeka mečeta luč na ostale vikendaše, ki so v redu in živijo z nami in mestom. Nekje je potrebno potegniti črto in jim povedati, da se ne morejo tako obnašati. Sramota je njihova, ne naša," še dodaja.

Deli novico:

lucija |  06 .09. 2017 ob  07: 27
celo poletje prenašamo hrup v Luciji. Postala je parkirišče za Portorož in Piran. To sezono nam serje še Marina.
Kvaliteta bivanja je vse slabša. Predsednik KS pa sprehaja psa.............................'
gorenka |  05 .09. 2017 ob  08: 11
ta dva vikendaša sta zelo boga,rabila bi pomoč pa ne vesta kam se obrnit,toliko sovraštva imata v sebi ,da bosta prej ali slej hudo zbolela
@Kopernik |  04 .09. 2017 ob  21: 30
In v čem se tukaj Slovenija razlikuje od drugih držav? Misliš, da je v drugih turističnih krajih ponoči mir?
Kopernik |  04 .09. 2017 ob  20: 29
Problem, ki ga imajo tudi staroselci v mastih na "slovenski rivieri", samo, da večina potrpežljivo trpi, ker nima drugega izhoda. Občinska gospoda, katera živi izven starih delov mesta pa tekmuje v prirejanju raznih športnih in "kulturnih" prireditev, ki se vlečejo preko celega dneva in pozno v noč, ne glede na hrup in red, kot da še niso slišali za izrek, da ima vse svoje meje.
Borut? |  04 .09. 2017 ob  20: 13
Kaj so godbo na pihala ki je igrala budnico za Prvi maj tudi zmerjali?Če hočeta smrtno tišino sta izbrala napačno lokacijo.Potem pa zaradi izjem ima mladina lep vzgled.
Hej Žanči |  04 .09. 2017 ob  19: 28
-2
Na pomoč. Migranti so tukaj, pridi in nas reši zalege iz Piranskih hiš Nujno je!
kira logika |  04 .09. 2017 ob  18: 36
Pa kaj tema dvema ni jasno. Kupla sta vikend v enem najbolj turističnih mest v Sloveniji. In to kar na mestnem osrednjem trgu, na prekrasni lokaciji v samem centru. In zdaj bi rada tam mela svoj mir in tišino... Halo?
Lipe |  04 .09. 2017 ob  17: 09
-2
Čakajte malo no, z vsem spoštovanjem do rekreativcev, ampak ob 7,30 razbijat bale ljudem pod okni ko še spijo....
@spinjulet |  04 .09. 2017 ob  13: 59
Kopat bi se sla v mandrac,saj ga imajo pred hiso,ce pa je preblizu naj gresta na Bernardin!!!
špinjulet |  04 .09. 2017 ob  13: 13
Če sta ta dva primitivca potrebovala drek, zakaj jima niso pustili pred vrati zalogo za ves teden?

Res se nima smisla prepirati za vsak drek!
Maria |  04 .09. 2017 ob  11: 17
-4
297 člen Kz ! Posameznik je kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva,nasilja ali nestrpnosti.Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev,ki žalijo,javno spodbujajo sovraštvo,razdor ali nestrpnost,so prekomerno obsceni,oglašujejo,na kakršenkoli način kršijo zakonodajo RS ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala. !!!
Regional Obala berem Vas ker imam občutek ,da ste kredibilni pri vašem poslanstvu . Prosim Vas, ukrepajte .Lahko se je skrivati za psevdonimom in pljuvati vse naokrog...
Maria
Nekateri |  04 .09. 2017 ob  10: 18
Ste pa tukaj samo zato,da žalitev i očitno sploh ne veste za kaj.
1