DIVJE ČEZMEJNO ZASLEDOVANJE NA PRIMORSKEM: 22-letnik bežal policistom, nato namerno trčil v njihov avto

Kronika

Minulo nedeljo okoli 1. ure zjutraj so italijanski varnostni organi, na podlagi sporazuma o čezmejnem policijskem sodelovanju, v Slovenijo zasledovali voznika osebnega avtomobila znamke Toyota Yaris, italijanskih registrskih številk, ki na območju italijanske Gorice ni upošteval njihovih znakov in se je poskušal izogniti njihovi kontroli tako, da je zapeljal v Slovenijo. Zasledovani oziroma pobegli voznik je na območju nekdanjega mejnega prehoda v Vrtojbi z veliko hitrostjo zapeljal mimo kontrolne točke in nadaljeval z objestno ter nevarno vožnjo v smeri Nove Gorice in Solkana, so sporočili iz Policijske postaje (PU) Nova Gorica.

Fotografija je simbolična.

Novogoriški policisti so o dogodku takoj obvestili policijske patrulje na širšem območju Nove Gorice, ki so se takoj vključile v zasledovanje tujega voznika. Zasledovani voznik se jim je poskušal izogniti in z objestno vožnjo nadaljeval na širšem Goriškem (na cestah in ulicah Vrtojbe, Šempetra pri Gorici, Nove Gorice, Rožne Doline, Solkana in Mirna) in med drugim v Solkanu tudi namerno trčil v vozilo italijanskih varnostnih organov (orožnikov).

Policisti so ga čez približno pol ure ustavili na parkirišču večje trgovine v Šempetru pri Gorici in v postopku ugotovili, da je vozilo vozil 22-letni Italijan, v vozilu pa je bil kot sopotnik tudi 21-letni Italijan. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (0,51 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka) in pod vplivom prepovedanih drog; rezultat odrejenega hitrega testa za prepoznavanje simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi je bil pozitiven.

DALEČ STRAN, NA POČITNICE: Daleč stran, kjer se začne življenje

Minevajo dnevi, tedni, meseci, ... Zimske plašče smo medtem zamenjali za kratke rokave, že en mesec se sprehajamo v natikačih. Na vrtu je iz sadik zrasla ogromna solata. Edini znani obraz zadnjega meseca je sosedov. Edina znana roka pa je cev hišnega sesalca. Želimo si skočiti v vodo in ležernih poletnih dni.

Nadaljnji strokovni pregled v zdravstveni ustanovi je voznik odločno odklonil. Na podlagi določil Zakona o pravilih cestnega prometa je bil 22-letni Italijan pridržan v prostorih PU Nova Gorica. Zaradi neupoštevanja znakov policistov, ogrožanja in nevarne vožnje pa bo zoper njega podana kazenska ovadba na novogoriško okrožno državno tožilstvo, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Prav tako bodo policisti zoper italijanska državljana podali predlog Zdravstvenemu inšpektoratu zaradi kršitve vladnega odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja covid-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija