PODROBNOSTI TRČENJA NA 'CAR MEETU': Policija je bila obveščena, a je do nesreče prišlo pred njihovim prihodom (VIDEO)

Svet

Na parkirišču nakupovalnega središča na jugu Zagreba je pozno sinoči 23-letni voznik zapeljal v ljudi, potem ko je med divjanjem izgubil nadzor nad športnim vozilom znamke Mercedes. Pri tem je bilo pet oseb poškodovanih, ena je v smrtni nevarnosti. Policija je vozniku odvzela prostost, ovadili ga bodo za povzročitev prometne nesreče.

Po pisanju medijev se je nesreča zgodila med t. i. car meetom oziroma razkazovanjem in preizkušanjem sposobnosti dragih hitrih vozil po vzoru iz ameriških filmov, ki so na prizorišču petkove nesreče pogosti.

Voznik naj bi med divjanjem po parkirišču tako izgubil nadzor nad svojim avtomobilom znamke Mercedes zagrebških registrskih oznak in z veliko hitrostjo priletel v množico ljudi, ki so dogajanje spremljali. 

Pet poškodovanih v starosti od 21 do 33 let so prepeljali v različne bolnišnice po hrvaški prestolnici. Tri osebe imajo lažje poškodbe, eden težje, a ni v smrtni nevarnosti, za življenje 33-letnega moškega pa se zdravniki še naprej borijo. Po pričevanju očividcev in posnetkih na družbenih omrežjih je bil trk tako močan, da je vsaj eno osebo dvignilo v zrak. 

Policija je objestnega voznika prijela in je v pridržanju, poteka tudi kriminalistična preiskava. Grozi mu ovadba za več kaznivih dejanj. Po zadnjih informacijah voznik ni bil pod vplivom alkohola ali drog, izrekel naj bi obžalovanje zaradi svojih dejanj.

Policija je v izjavi povedala, da bo 23-letnika državnemu tožilstvu ovadila zaradi povzročitve prometne nesreče. Obenem so povedali, da so prejeli prijavo o neprijavljenem zbiranju na parkirišču nakupovalnega središča v zagrebškem predelu Buzin, a da se je nesreča zgodila pred njihovim prihodom. Da so poklicali policijo, so povedali v družbi Supernova, ki upravlja z objektom.

Priznali so tudi, da prizorišče tokratne nesreče ni edini kraj, kjer prihaja do takšnih zbiranj voznikov, da pa ta sama po sebi niso težava, če ne pride do kršitev cestnoprometnih predpisov. Kot zagotavlja policija, delujejo preventivno, a ne morejo biti vedno povsod.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija