'DIVJA' VOZNICA SREDI IZOLE: Trčila v pešca in pobegnila, kolesarka se ji je komaj izognila

Kronika

V soboto popoldan se je v Izoli 78-letna voznica osebnega avtomobila vključevala s poljske poti na asfaltirano pot in pri tem s sprednjim desnim delom trčila v pešca, ki je hodil po poti proti plaži. Ta je padel preko pokrova motorja na tla, voznica pa je peljala naprej. Nato pri srečanju s kolesarko ni vozila dovolj od roba, tako da je voznica kolesa zapeljala desno izven vozišča in le tako preprečila trčenje z vozilom. Voznico so policisti izsledili doma. Sledi hitri postopek, so sporočili s koprske policijske uprave.

Vse slike so simbolične.

V petek ob 18.28 so policisti v Kopru ustavili osebni avto, ki je vijugal po cesti. 40-letnemu vozniku je bil odrejen preizkus z alkotestom, ki je pokazal 1,21 mg/l. Poleg tega vozi v času prepovedi, zato so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

V Piranu je nekdo med 10. in 14. uro z Župančičeve ulice ukradel moped znamke Piaggio, tip Zip 25, reg. št. KP ZL-87.

Ob 22.50 pa so bili policisti obveščeni, da je v Kopru z mopedom padel 80-letni domačin in se pri tem huje poškodoval. Policisti so ugotovili, da je vozil kolo z motorjem po strmem klancu navzgor. Pri tem je ostala vidna sled trčenja v robnik, nakar je kolo obstalo 20 metrov višje v klancu, plastika pa je bila razmetana še 20 metrov višje. Policisti še zbirajo informacije o nesreči.

V soboto ob 2.48 je 58-letnik s tovornim vozilom peljal od Lucije proti Sečovljam. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu je zapeljal na bankino, nato pa trčil v drevo. V nesreči ni bil poškodovan, odrejen pa mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0.84 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 10.50 so policisti na mejnem prehodu Dragonja pri 37-letnemu Štajercu, ki se je pripeljal z osebnim avtomobilom, v voznikovih vratih našli škatlo, v kateri so bili štirje pirotehnični izdelki F2 TITAN-5, z učinkom jakosti poka 120 dB. Predočen mu je bil prekršek, uveden pa bo hitri postopek o prekršku.

V Seči je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel potapljaško uro znamke Citizen ter starejši fotoaparat znamke Nikon.Na mejnem prehodu Sočerga so policisti zasegli osebni avto 40-letnemu Koprčanu, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V vasi Studeno pri Postojni je nekdo vlomil v vozilo, iz katerega je ukradel denarnico z dokumenti in denarjem (15 evrov).

V vasi Slavina je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Notranjost hiše je nato v celoti pregledal in iz nje ukradel več kosov zlatega nakita.

Zvečer so policisti v Piranu zasegli osebni avto 24-letnemu domačinu, ki nima vozniškega dovoljenja (potek veljavnosti). Sledi obdolžilni predlog.Na Dolinski v Kopru je nekdo vlomil v stanovanje. Lastniki so odsotni, zato se škoda še ugotavlja, je pa stanovanje premetano, najverjetneje je bila odnešena zlatnina.

Domačinka je včeraj v Divači opazila psa, ki se je prosto sprehajal po naselju. Ugotovljena je bila lastnica psa, ki ji sledi hitri postopek.

Na Ferrarski v Kopru je nekdo prerezal vse štiri pnevmatike na vozilu Peugeot. Lastnica je oškodovana za 400 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija