DIRKA S POLICISTI SE JE KONČALA V BERTOKIH: Prijeli 22-letnika in še pet sopotnikov

Kronika

Včeraj popoldne ob 14.30 so policisti v Kubedu ustavljali avtomobil znamke Pegueot, nemških registrskih oznak, ki pa na znake policista ni ustavil, ampak se je odpeljal dalje. Policijska patrulja se je zapeljala za njim mimo Cepkov proti Dekanom in naprej proti Bivju. V Bertokih pa je voznik trčil v prometni znak.

Fotografija je simbolična.

Po trčenju je iz vozila pobegnilo šest oseb, ki so jih policisti prijeli v neposredni bližini. Šlo je za državljane Turčije. V avtomobilu so ostali osebni dokumenti voznika, 22-letnega državljana Nemčije, ki so ga kasneje prav tako prijeli. Postopki še potekajo, so sporočili s koprske policijske uprave.

Sicer so policisti Policijske uprave (PU) Koper v zadnjih 24 urah posredovali v 59 nujnih primerih, na številko 113 so prejeli 176 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo, eno nesrečo z lažjimi poškodbami, eno s hujšimi in eno s smrtnim izidom. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali vlom in tatvino, zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali enkrat. Obravnavali so 73 nezakonitih prehodov državne meje.

V nesreči, o kateri smo včeraj že poročali, je bil poškodovan 52-letni domačin iz Ankarana. Ob 7.11 je na prehodu za pešce prečkal Jadransko cesto, ko je vanj trčil 61-letni voznik avtomobila. Huje poškodovanega Ankarančana so prepeljali v izolsko bolnišnico. Povzročitelja nesreče čaka kazenska ovadba.

V Cepkih so policisti včeraj ob 12.20 odredili alkotest 64-letnemu vozniku avtomobila. Ta je pokazal 0,71 mg/l alkohola, zato ga čaka obdolžilni predlog.

V Luciji so včeraj popoldne zasegli avtomobil 43-letnemu Izolanu, ker je vozil v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje. Čaka ga obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija