Direktorico Pomorskega muzeja doletela preiskava

Kronika

Kriminalisti so danes zjutraj začeli s preiskavo domnevno spornih poslov direktorice Pomorskega muzeja, Martine Gamboz. Sprva so dokumentacijo pregledovali pri njej doma, nato pa tudi v muzeju. Bremeni jo sum zlorabe položaja in netransparentne porabe sredstev muzeja.

Zgodba Martine Gamboz se vleče že dalj časa. Ravno mediji so odkrili njene domnevno sporne posle povezane z izgradnjo solinarskega muzeja v Sečoveljskih solinah.

Dela je Gambozova oddala brez javnega razpisa, pojavljali pa so se tudi očitki, da naj bi podjetje, ki je izvajalo dela v solinah, v istem obdobju izvajalo gradbena dela tudi na njeni hiši v Sečovljah.

Lastnik omenjenega podjetja oziroma skupine podjetij je Robert Hrobat, ki pa danes ni bil pridžan. So pa kriminalisti pridržali Gambozovo, ajdovskega poslovnega partnerja Hrobata, Aleša Renerja in Uroša Hribarja, kustosa Pomorskega muzeja.

Odvetnik Gambozove Luka Zajc, je zjutraj dejal samo, da so kriminalisti prevzeli dokumentacijo v kateri pa naj ne bi bilo nič spornega.

Ustanovitelj javnega zavoda Pomorski muzej je sicer občina Piran, župan Peter Bossman pa je dejal, da “dokler ne bodo znani izsledki preiskave ne bo ukrepal. V kolikor pa bi se izkazalo, da je Gambozova oškodovala javni zavod in izrabila svoj položaj, bo vsekakor razrešena z mesta direktorice.”

Na Gambozovo že dalj časa letijo očitki z različnih strani. Občina je zato tudi opravila zunanjo revizijo, da bi ugotovila morebitne nepravilnosti, a teh naj ne bi bilo.

 

Deli novico:

skipp |  24 .05. 2012 ob  09: 00
Toplo priporočam preverjaje koga so pridržali, saj navedba v članku ni točna, s tem pa se posameznikom povzroči velika moralna nepravica.
HELEN |  23 .05. 2012 ob  22: 32
Bravo Regional, odličen prispevek !