DIJAKI MORALI NAPISATI LASTNE OSMRTNICE: Učitelja psihologije so zaradi 'neobičajne' naloge odpustili

Svet

Na floridski srednji šoli je bil nedavno odpuščen učitelj psihologije potem, ko je svojim učencem pred vajo v primeru strelskega napada naložil neobičajno nalogo. 63-letni Jeffrey Keene je zahteval, da napišejo lastne osmrtnice.

Ker so se starši učencev pritožili, da je bila naloga neprimerna, je uprava šolskega okrožja Orange County učitelja odpustila. Keene se je branil, da ni storil ničesar narobe, saj je z nalogo želel pokazati učencem, kaj je na svetu res pomembno. Obenem je napovedal pritožbo na odpoved pogodbe.

Po poročanju medijev so se na incident odzvali številni, vključno z nekaterimi strokovnjaki za šolsko nasilje. Mnogi so se strinjali, da je naloga neprimerna in da bi lahko negativno vplivala na duševno zdravje učencev. Po mnenju strokovnjakov bi bila bolj primerna naloga, ki bi spodbujala učence k iskanju rešitev za preprečevanje nasilja na šolah.

Strelski napadi v ZDA predstavljajo velik problem. Kljub temu si demokrati pod vodstvom predsednika Bidna okrepljeno prizadevajo za uvedbo prepovedi polavtomatskih jurišnih pušk, medtem ko republikanci nasprotujejo vsakršnim novim omejitvam in prepovedim glede orožja.

Na podoben način se je leta 2018 odzvala uprava šole v Illinoisu, ko je odpustila učitelja, ki je naložil svojim učencem nalogo, v sklopu katere so se morali odločiti, koga bi rešili v primeru strelskega napada in koga bi pustili umreti.

Pogosto se postavlja vprašanje, kaj bi bilo treba storiti, da bi preprečili strelske napade na šolah. Številni strokovnjaki predlagajo različne ukrepe, vključno s povečano varnostjo šol, izboljšanjem duševnega zdravja in zmanjševanjem dostopa do orožja. Vendar pa se družba ne more zanašati le na posamezne ukrepe. Namesto tega je treba sprejeti celostni pristop.

Poleg tega je pomembno, da se ljudje zavedajo resnosti problematike strelskega nasilja in da se odgovorni v šolstvu in državi zavežejo k ukrepanju za preprečevanje tragedij. Zlasti učitelji in šolsko osebje imajo veliko odgovornost pri skrbi za varnost učencev in zagotavljanju učnega okolja, ki spodbuja pozitivno vedenje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija