DIJAK DOBIL DVOJKO IN SE POGNAL SKOZI OKNO: Padec je čudežno preživel

Svet

14-letni dijak se je pognal skozi okno učilnice v tretjem nadstropju naravoslovnega licija v Anconi, ker ni prenesel slabe ocene, ki jo je dobil pri izpraševanju pred tablo. Na srečo je padec čudežno preživel in jo odnesel s poškodbami, ki ne bodo trajne.

14-letni dijak prvega letnika naravoslovnega liceja Savoia Benincasa v Anconi ni prenesel dvojke, ki jo je dobil pri izpraševanju pred tablo, poroča Il Messagero. Slabo oceno je spremljala opomba v dnevniku: "Učenec ni naredil domače naloge."  Kot so karabinjerji rekonstuirali dogajanje, je deček, hudo prizadet zaradi tega, ob vrnitvi na svoje mesto vzel zvezek in v svojem poslovilnem sporočilu zapisal: "Sem zguba. Rad vas imam."

Potem je počakal, da je zazvonilo. Medtem ko se je razred praznil in se je učiteljica pogovarjala z nekaterimi učenci, se je pognal skozi okno. "Razprte roke je imel, letel je kot angel," so povedali sošolci, med katerimi so tudi tisti, ki so ga videli, kako je pognal k oknu, a ga niso mogli ustaviti, saj se je vse zgodilo nenadoma.  

Približno desetmetrski padec so ublažili visoka trava ter od vlage zrahljana tla. Deček je pri padcu na trebuh utrpel poškodbo prsnega koša ter zlom medenice in enega stopala. Hospitaliziran je z zadržano prognozo, vendar so izključeni zapleti in trajne poškodbe.

V bolečini in šoku je svojo stisko zaupal reševalcem, nato pa mami in očetu, ki sta takoj prišla v bolnišnico: "Dobil sem dvojko in disciplinsko opombo, počutil sem se ponižanega," je dejal sicer vedno dober učenec, ki v trenutku razočaranja in panike ni prenesel tega neuspeha.

V šoli so pretreseni vsi, od učiteljev, do otrok in njihovih staršev. Dogajanje preiskujejo karabinjerji, ki bodo zaslišali vse, ki so bili priča šokantnemu dogodku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija