DEPRESIJA VZELA ŽIVLJENJE GLASBENE IKONE: Poslovila se je Coco Lee

Kronika

V 49. letu starosti je umrla v Hongkongu rojena pevka Coco Lee, ki si je svetovni sloves pridobila leta 2001 z za oskarja nominirano pesmijo iz filma Prežeči tiger, skriti zmaj. Zvezdnico, ki je več let trpela za depresijo, so v nedeljo po poskusu samomora odpeljali v bolnico, kjer je kljub trudu osebja, da bi jo prebudili iz kome, v sredo umrla.

Pevka je več let "trpela za depresijo, v zadnjih mesecih pa se je njeno stanje drastično poslabšalo", sta ob njeni smrti v objavi na Instagramu zapisali njeni sestri Carol Lee in Nancy Lee.

Coco Lee, ki je odraščala tudi v ZDA, se je rodila 17. januarja 1975 v Hongkongu. Že kot najstnica je s svojim močnim glasom in mogočnimi baladami zaslovela v azijskem prostoru, pozneje pa se je uveljavila tudi v mednarodnem. S tekočim znanjem kantonščine, mandarinščine in angleščine si je pridobila oboževalce ne le v Hongkongu, na celinski Kitajski in Tajvanu, temveč tudi v državah jugovzhodne Azije, kot sta Singapur in Malezija, pa tudi v Avstraliji, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Leta 1998 je zapela v mandarinski različici Disneyjevega animiranega filma Mulan, leto pozneje pa debitirala s prvim albumom v angleškem jeziku Just No Other Way, na katerem je bilo več uspešnic, med njimi tudi Do You Want My Love.

Svetovno slavo ji je prinesla uspešnica A Love Before Time iz filma Prežeči tiger, skriti zmaj, ki ga je režiral Ang Lee. Leta 2001 je na podelitvi oskarjev zapela balado, nominirano za najboljšo izvirno pesem, s čimer je po podatkih Warner Music China postala prva pevka kitajskega rodu, ki je stopila na oder podeljevanja teh zlatih kipcev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  07 .07. 2023 ob  12: 11
Je mogla podaljšat za en dan .... pa še za en ... itn