Denis Avdić se bo moral opravičiti Černaču

Slovenija

Radio 1 se bo moral poslancu SDS Zvonku Černaču opravičiti, ker so se pred slabimi tremi leti norčevali iz poslančevega zasebnega življenja. Voditelj omenjenega radia Denis Avdić je namreč navajal anonimko, ki je omenjala Černača. A izkazalo se je, da je šlo za neresnične govorice, je danes povedal predsednik upravnega odbora Infoneta Leo Oblak.

Černač tožil Radio 1 in Avdića

Černač je takoj po objavi konec januarja 2011 - takrat je bil tudi postojnski podžupan - zahteval popravek oziroma prikaz nasprotnih dejstev, odločil se je tudi za tožbo zoper radio in voditelja. Černač je bil z radiom, ki spada v mrežo Infonet, in Avdićem že blizu dogovora, zato so na pravdnem oddelku ljubljanskega okrožnega sodišča danes opravili poravnalni narok, ki pa je bil zaprt za javnost.

Po naroku je Oblak novinarjem pojasnil, da se bodo Černaču opravičili, kar da je poslancu tudi najpomembnejše, saj dogodka ni bilo. Ne on ne Černačev odvetnik Janez Stušek pa nista želela razkriti, ali bo radio moral Černaču izplačati tudi odškodnino. Černača danes sicer na sodišče ni bilo, saj je imel težave z avtomobilom.