Delavci razočarani nad stečajem Casino Vis-a-Vis iz Kozine

Po opozarjanju na zamujanje plač in pomanjkanje dialoga med lastniki in delavci v igralnici Vis-a-Vis na nekdanjem mejnem prehodu Krvavi Potok pri Kozini so odgovorni vložili predlog za stečaj. Sodišče je 24. septembra zahtevi ugodilo, brez dela je tako ostalo 15 zaposlenih.

Vendar razmere v družbi, ki je bila v lasti Lorisa Požarja in Davida Kobala, že dolgo niso bile najboljše, je na včerajšnji novinarski konferenci v Sežani povedal sekretar območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije za Primorsko in Notranjsko Bojan Kramar.

V zadnjih dveh letih se je promet v igralnici s 130 igralnimi avtomati in manjšo restavracijo prepolovil. Kljub pozivom se lastniki z delavci niso pogovarjali in jim niso predstavili stanja, plače so v letošnjem letu nenehno zamujale tudi do tri tedne.

Vodstvo podjetja naj bi zamolčalo o stečaju podjetja

Ko so delavci v začetku septembra zaprosili za pogovor, so po dveh dneh dobili odgovor, da so lastniki v tujini in bodo na voljo šele po 26. septembru. Kmalu zatem so prejeli izplačane julijske plače, vendar se jih je šest odločilo in 20. septembra dalo izredno odpoved zaradi razmer v družbi. "Nikakor niso želeli škoditi poslovanju podjetja, vendar na take razmere niso več pristajali," je še povedal Kramar.

Kramar je prepričan, da jim je vodstvo podjetja zamolčalo, da razmišlja o stečaju, saj so v zadnjih mesecih zaradi padca prihodkov in obiska zaprli številne igralnice v tujini. Že pred 26. septembrom, ko naj bi se lastnika vrnila iz tujine, so vložili predlog za stečaj igralnice Vis-a-Vis, sodišče pa je predlogu ugodilo 24. septembra.

"Delavcem so obljubili sestanek in pogovor o razmerah v družbi, še pred tem pa so zaradi stečaja ostali brez dela. Očitno želijo sedaj krivdo za stečaj prevaliti na zaposlene, kar pa nikakor ne drži," je za STA še dejal Kramar.

Na pogorišču |  11 .10. 2013 ob  10: 32
se vedno znajdejo razi sindikalisti, kot npr g. Kramar. Vedno po toči zvonijo in vedno trosijo enake zgodbe. Krivi so lastniki, direktorji .... Nikoli za nič ni kriv sindikat npr ZSSS, ki Kramarju daje solidno plačo potne stroške tudi, ko teh ni potrebno izplačevati (saj veste, da sindikatov nihče ne nadzira).
Gospoda sindikalna, ki jo sicer po konci drži javni sektor in slednje mi davkoplačevalci, s vedno zbere na pogorišču in novinarjem razlagajo, kako je delodajalec baraba, delavci dobri, sindikat kateremu plačujejo članarino pa odličen. Čestitke za pokončno držo gospodje Kramarji, Wolfi, Majcni, Semoliči ....