DELA PROSTI DNEVI LETOS BOLJ PRIJAZNO RAZPOREJENI: Najbolj se bo dalo izkoristiti prvomajske praznike

Slovenija

Prazniki, ki so dela prosti dnevi, bodo v letu 2022 za ljubitelje prostih dni malenkost bolj prijazno razporejeni kot leta 2021. Na soboto oziroma nedeljo bosta namreč padla dva manj.

Letošnje praznovanje novega leta, 1. in 2. januar, sicer padeta na soboto in nedeljo, v preostalem delu leta pa takega primera ne bo več. Praznik dela, 1. in 2. maj, ter božič in dan samostojnosti in enotnosti, 25. in 26. december, bomo praznovali na nedeljo in ponedeljek. Dan reformacije, 31. oktober, in dan spomina na mrtve, 1. november, pa bosta na ponedeljek in torek.

Dan državnosti, 25. junij, bo letos sobota. Vsi ostali prazniki, ki so dela prosti dnevi, pa bodo med tednom. Tako bo Prešernov dan, 8. februar, torek, dan upora proti okupatorju, 27. april, sreda, Marijino vnebovzetje, 15. avgust, pa ponedeljek.

Velikonočni ponedeljek bo v letošnjem letu 18. aprila.

Kdor si bo želel za prvomajske praznike daljšega oddiha in bo nanj odšel v soboto pred dnevom boja proti okupatorju, bo ta oddih lahko za štiri dni dopusta trajal kar deset dni.

V letu 2022 bomo na soboto oz. nedeljo torej imeli pet praznikov, medtem ko je bilo lani takšnih sedem. Prazničnih in dela prostih dni, ki bodo med tednom, pa bo letos skupaj z velikonočnim ponedeljkom osem, medtem ko jih je bilo lani šest.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija