DELA MED USTJEM BADAŠEVICE IN ŽUSTERNO V ZADNJI FAZI: Občina poziva k previdnosti zaradi združitve kolesarske in pešpoti

Koper

Že nekaj tednov so na območju med ustjem Badaševice in Žusterno ponovno prisotni gradbeni stroji. Mestna občina Koper (MOK) je namreč začela zadnjo fazo celovite ureditve obalnega pasu. Na tem območju bo že to poletje zaživel urbani obmorski park, ki bo namenjen druženju, aktivnemu preživljanju prostega časa ter različnim športnim dejavnostim.

Projekt je z javnim razpisom pridobila družba Grafist d.o.o., ki bo izpeljala naložbo za 1.815.397,94 evra. MOK je projekt prijavila tudi na drugo fazo povabila Združenja mestnih občin Slovenije k predložitvi vlog za sofinanciranje operacij prednostne naložbe 6.3 z meganizmom celostnih teritorialnih naložb, prek katerega si obeta pridobiti 770.555,26 evra nepovratnih sredstev.

Trenutno na območju urejajo nasip in dvigujejo teren do predvidene kote 2,8 metra nadmorske višine, ki zagotavlja poplavno varnost celotnega območja. Uredili bodo tudi skalomet, na delu pa postavili velike betonske plošče, kjer bodo občanke in občani ter  ostali obiskovalci počivali, se sončili ali družili. Na treh mestih bodo nasuli prodec in s tem poskrbeli za bolj varen dostop do morja.

Območje parka bodo krasila značilna mediteranska drevesa in grmovnice, prevladovali bodo alepski bori, pinije in koprivovci. Namestili bodo urbano opremo, tam pa bo tudi pešpot.

Zaradi trenutnih del si pešci in kolesarji delijo kolesarsko stezo, pred Žusterno pa se ta znova loči od pešpoti in je speljana čez parkirišče. Mestna občina Koper udeležence v prometu ob tem opozarja, naj spoštujejo prometno signalizacijo in poskrbijo za svojo varnost. Ta prometni režim pa bo v veljavi predvidoma do maja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  30 .01. 2021 ob  09: 29
Več kot bomo nasipali in zasipali, manj morja bomo imeli.