DELA BODO OVIRALA PROMET: V Kopru zaradi novoletne okrasitve občasno oviran dostop do ulic

Koper

V Kopru so se med prvimi v državi že lotili nameščanja novoletne svetlobne okrasitve. Kot piše na spletni strani občine, bo ta v končni obliki zažarela 26. novembra. Letos praznična podoba ne bo bistveno drugačna kot prejšnja leta, jo bodo pa dopolnili z novostmi na Titovem trgu, so dodali. Zaradi energetske krize bodo lučke prižgane krajši čas.

Delavci Javne razsvetljave Ljubljana, ki v mestnem jedru Kopra nameščajo novoletno okrasitev, so z deli pričeli pri Taverni, na Prešernovem in Carpacciovem trgu. Zaradi del bo občasno oviran dostop do posameznih ulic in trgov v mestnem jedru, so napovedali na mestni občini.

Na občini so se odločili, da se novoletni okrasitvi mestnega jedra kljub energetski krizi ne bodo odpovedali, bodo pa skrajšali čas osvetlitve in uporabili varčna svetila LED.

V decembru občina skupaj z Zavodom za mladino, kulturo in turizem načrtuje praznični program. V Kopru se bo v tem času zvrstilo več glasbenih izvajalcev, v Taverni bo postavljeno drsališče, pripravljajo pa tudi program za najmlajše, so še sporočili iz občine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija