DEČEK S KOLESOM ZAPELJAL NA PREDNOSTNO CESTO, NAKAR GA JE ZBIL AVTO: Poškodovanega prepeljali v UKC Ljubljana

Kronika

Včeraj ob 19.00 uri so bili policisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v glavnem križišču v naselju Spodnja Idrija. V nesreči je ženska, voznica osebnega avtomobila, zbila mlajšega kolesarja. 

Fotografije so simbolične. 

Ta se je s kolesom peljal po klancu navzdol po Šolski ulici proti križišču s Slovensko cesto, kjer je s prometnim znakom "ustavi" in prekinjeno široko prečno črto označena prednostna cesta. V omenjenem križišču je zapeljal naravnost in pri tem ni pustil mimo vseh vozil, ki so vozila po prednostni cesti. Takrat je z njegove leve strani pravilno pripeljala voznica osebnega avtomobila, ki je vozila naravnost v smeri naselja Travnik in mlajšega kolesarja zadela s prednjim delom vozila. Po trčenju se je voznica takoj ustavila ob desnem robu vozišča, otroku pa so na kraju nesreče pomoč nudili bližnji občani.

Na kraju dogodka so poleg policistov Policijske postaje (PP) Idrija in policistov Postaje prometne policije (PPP) Nova Gorica, posredovali tudi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Idrija in reševalci nujne medicinske pomoči; Zdravstveni dom (NMP ZD) Idrija, ki so otroka ustrezno oskrbeli. Nato so ga reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel predvidoma lahke telesne poškodbe. Policisti PPP Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev prometne nesreče, podali ustrezen ukrep.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija