Debi Ožbolta napolnil dvorano v Luciji

Dvorana v Luciji je bila v soboto zvečer polna kot že dolgo časa ne. Le nekaj dni nazaj je namreč vodstvo kluba Splošne plovbe pripeljalo odmevno okrepitev, ki je stopila na parket prav tisti večer. Sašo Ožbolt je namreč imel premierni nastop v dresu ambicioznega obalnega drugoligaša. Bivši kapetan ljubljanske Olimpije je tako aktivno sodeloval pri obračunu Splošne plovbe proti moštvu Terme Olimia Podčetrtek in poskrbel za povečano zanimanje obalnih košarkarskih navdušencev.

SP.PORTOROŽ – T.Olimia 82:57 (20:10, 22:11, 25:10, 15:26)
(Remus 16, Zagorc in Cvetičanin po 15; Maček 17,Spešič in Memčič 10)

Sašo Ožbolt je sicer v Portorožu treniral že dober mesec dni. S svojim matičnim klubom se je dogovoril o sodelovanju do konca sezone, z možnostjo predčasnega odhoda v tujino. V svoji karieri je Ožbolt igral še za Triglav, Slovan, Union Olimpijo in Zagreb, sedaj pa bo s svojo prisotnostjo vzornik številnim mladim portoroškim igralcem. Splošna plovba Portorož je po štirih kolih 2. SKL brez poraza in zaseda vrh lestvice, z odmevno okrepitvijo pa cilja na uvrstitev v Ligo Telemach.

Povratek domov le vmesna postaja za tujino?

Sašo Ožbolt je visok 191 cm in igra na položaju branilca. Zaradi težke poškodbe kolena in zdravljenja je moral izpustiti dobršen del svoje kariere.

Nekdanji kapetan ljubljanskega evroligaša Olimpije se je navijačem v dresu matičnega kluba po dobrem desetletju znova predstavil v soboto zvečer, 27. oktobra. Dvorana v Luciji je bila za njegov debi v domačem dresu napolnjena do zadnjega kotička. Svoji prvi točki za portoroški klub je dosegel v drugi četrtini. 

Ožbolt je sicer rojen v Dubrovniku, v slovenski reprezentanci pa je debitiral 8. septembra 2004 na tekmi proti Franciji. Leta 2006 je igral na Japonskem, kjer se je z ekipo Slovenije udeležil svetovnega prvenstva.

Deli novico: