DEBELI RTIČ: Na mednarodnem terapevtskem kampu letuje skoraj sto otrok

Ankaran

V tem tednu na Debelem rtiču poteka mednarodni terapevtski Rotary camp za otroke in mladino s posebnimi potrebami ter njihove svojce. 89 udeležencev prihaja iz različnih delov Slovenije ter iz Italije, Hrvaške in Nemčije. V ospredju so plavanje, glasbena terapija in družabne, vključevalne dejavnosti.

Terapevtski kamp sta pripravila Rotarijski klub Koper in Rotary club Muggia-Milje, polovica udeležencev tako počitnikuje v organizaciji koprskih rotarijcev, za prihod druge polovice pa so poskrbeli v Miljah. Udeleženci prihajajo iz Istre, Krasa, Notranjske, Celjskega, Gorenjske in Dolenjske ter iz tujine - Italije, Hrvaške in Nemčije, so zapisali organizatorji.

V sedmih letih so Rotarijci skupaj zbrali okoli 240.000 evrov donacij, na samem kampu pa so doslej gostili okoli 440 udeležencev med otroki, starši, terapevti in prostovoljci.

Kamp je zasnovan na številnih oblikah terapije, pri čemer so v ospredju plavanje, glasbena terapija in družabne, vključevalne dejavnosti, od terapevtskih psov do koncertov in modne revije. Poleg strokovnjakov terapevtov, kot so fizioterapevti, slikarka in muzikolog, so z mladimi ves čas prostovoljci iz obeh rotarijskih klubov, na ta način pa uresničujejo načela razbremenitve svojcev, krepitve zdravja in socialnega vključevanja otrok s posebnimi potrebami. Terapevtski kamp tako nekaterim družinam omogoči, da so sploh prvič od rojstva otroka lahko teden dni razbremenjene skrbi zanj, nekateri otroci so prvič na morju, številni pa tu prvič zaplavajo ali nastopijo na odru.

Deli novico:

pa sem si ogledal |  01 .09. 2015 ob  17: 27
to zadevo in nisem opazil dobrotnika GGM da bi jim daroval kako gajbico sadja
kam |  01 .09. 2015 ob  16: 55
jih bodo dali, ko bo naval beguncev? debeli rttič je rezerviran za begunce...