DAVČNA 'IZNAJDLJIVOST' GA BO DRAGO STALA: Utajil 550.000 evrov, obenem pa bil na socialni podpori

Trst

'Iznajdljivi' podjetnik je pred davkarijo skrival zaslužek v višini dobrega pol milijona evrov, pri tem pa prejemal socialno podporo ter svojo uslužbenko plačeval 'na črno' v gotovini, z denarjem, pridobljenim z davčno utajo. To razkriva preiskava goriške finančne policije, ki je pred kratkim zaključila davčni nadzor nad lastnikom podjetja s sedeži v Gorici in Trstu. O tem so obvestili državno tožilstvo in izrekli globo v višini 250.000 evrov.

Fotografija je simbolična.

Goriška finančna policija je nedavno zaključila davčni nadzor nad podjetnikom, pri katerem je ugotovila utajo več kot 550.000 evrov prihodkov, medtem ko je prejemal socialno podporo v obliki t. i. državljanskega dohodka (it. Reddito di cittadinanza), uvedenega leta 2019 za zmanjševanje revščine, in bil deležen tudi oprostitve plačila dohodnine.  

Svoje transakcije je podjetnik izvajal prek amaterskega športnega društva, ki je služilo za paravan, s katerim je skrival svoj zaslužek. Tako med letoma 2019 in 2021 z neupravičenim izkoriščanjem davčnih ugodnosti neprofitnih združenj državni blagajni ni bilo prijavljenih več kot 550.000 evrov prihodkov. Preiskava je tudi razkrila, da je svojo uslužbenko izplačeval v gotovini z denarjem, pridobljenim z utajo.

Preiskave so se končale s kaznijo v višini več kot 250.000 evrov, če bi jo plačal v znižanem znesku. Lastnika podjetja so goriškemu državnemu tožilstvu ovadili tudi zaradi nezakonitega prejemanja socialne podpore in zoper njega uvedli postopke za blokado subvencije ter izterjavo, poroča spletni portal Trieste Prima.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija