DANILO MARKOČIČ POSTAL NOV IZOLSKI ŽUPAN: "Mandat sem si želel začeti z drugačno popotnico" (FOTO, VIDEO)

Izola

V Hotelu Delfin v Izoli je popoldan potekala konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Izola, na kateri je bilo navzočih vseh 23 novoizvoljenih svetnikov. Ti so potrdili mandate članov občinskega sveta in novega izolskega župana Danila Markočiča. 

Na prvi redni seji se je konstituiral Občinski svet Občine Izola po tem, ko je bilo ugotovljeno, da je prisotnih več kot polovica izvoljenih svetnikov občinskega sveta, in hkrati končal mandat prejšnjemu občinskemu svetu in županu. Sledili sta poročili Občinske volilne komisije in Posebne občinske volilne komisije ter imenovanje začasne mandatne komisije za potrditev mandatov članov občinskega sveta in ugotovitev izvolitve župana

Danilu Markočiču, ki bo naslednja štiri leta vodil Občino Izola, je s tem zaradi nezdružljivosti funkcije prenehal mandat člana občinskega sveta Občine Izola. V pozdravnem nagovoru je dejal, da si je želel začeti mandat z drugačno popotnico, "ampak to je življenje, to je zgodba, ki jo bomo verjetno skupaj rešili," je povedal. Za 28. december je napovedal sestanek z vsemi vodji svetniških skupin, na katerem se bodo pogovorili o prvih nalogah, ki jih čakajo v prvih treh mesecih, seznanil pa jih bo "tudi s temi zgodbami, ki so se te dni odvijale, in da se skupaj dogovorimo, po kakšni poti bomo šli naprej."

Na koncu je občinski svet imenoval stalno delovno telo občinskega sveta, Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Pozdravnemu nagovoru novega izolskega župana lahko v celoti prisluhnete v spodnjem videoposnetku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  20 .12. 2018 ob  21: 26
DOLGOVI PRETEKLOSTI

Glede na to, da segajo gornji dogodki kar 11 let pred sedanjim nastopom mandata novega župana Danila Markočiča in novokonstituiranega Občinskega sveta v Izoli, bi bilo zelo primerno, da bi prepustili reševanje tega težkega bremena, tistim v takratni političnem atriju, ki so zakrivili in bili akterji takratnega dogajanja. To, da bomo sedaj vsi davkoplačevalci prizadeti in bo močno okrnjeno delovanje vseh v Izoli zaradi izplačila ogromne škode, ki z obrestmi znaša 1.900.000 €, bo močno načelo občinski proračun, saj je že sedaj v sklepu o začasnem financiranju Občine Izola od januarja 2019 do marca 2019, že primanjkljaj - 509.301 €. Gordijski vozel se samo še bolj zapleta...
/izola.si/wp-content/uploads/2018/12/URADNE-OBJAVE-25_2018.pdf

PER ASPERA AD ASTRA
Prek trnja do zvezd

BOB DNEVA

"V teh prijetnih, z lučkami obsijanih dneh človek sam sebe včasih prevara, da mu je lepo, in se celo zakreditira, da lahko kupi darila. Občutek dajati je pomemben, a potem zmanjka za osnovne življenjske potrebe."
Rok Metličar,predsednik škofijske Karitas Celje
Sreda, 19. december 2018
/vecer.com/vecerp.../bob-dneva